Fodbold

Han er lige så målfarlig som Ronaldo og sammenlignes med Tomasson

Jon Dahl Tomasson har bidt mærke i kvaliteterne hos Milan-topscorer Krzysztof Piatek. En spiller træner Gattuso har sammenlignet med netop Tomasson.

Se lokalopgøret Milan-Inter søndag fra kl. 20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Krzysztof Piatek har fået en særdeles målrig start på tilværelsen som AC Milan-spiller.

Siden sit skifte til Milano-klubben i januar, har han noteret sig for seks mål i syv ligakampe.

Piatek minder mig om Tomasson. Han havde nogle meget specifikke egenskaber.

Gennaro Gattuso, AC Milan-træner

Lægger man dét sammen med polakkens scoringer i Genoa i den første halvdel af sæsonen, er Serie A-måltotalen lige nu på 19 scoringer for Piatek. Det er lige så mange som Cristiano Ronaldo, som han deler andenpladsen på topscorerlisten med.

Udtalelsen om parallellerne mellem den 23-årige polak og Tomasson er nået frem til den danske landsholdsassistent, der i tre sæsoner spillede sammen med netop Gattuso i den rød/sorte Milan-trøje og noterede sig for 22 mål.

- Jon sparede sig aldrig til træning og gav os en stor hånd - også da han spillede fra start, sagde Milan-træner Gennaro Gattuso til AC Milan TV kort efter Piateks ankomst til klubben.

- Det ved Gattuso bedre end mig, for han arbejder med ham til dagligt, lyder det umiddelbart fra Tomasson til TV 2 SPORT om sammenligningen.

- Jeg ved, at han kom i vinter fra Genoa og har scoret mål på samlebånd. Han arbejder hårdt i træning og kamp for holdet.

- Jeg læste også noget andet, som (Paolo, red.) Maldini havde sagt: At han skal hjælpe holdet til at blive det, holdet var engang. Og så mente han faktisk tilbage til den tid, hvor jeg spillede der fra 2002-2005, hvor det var det bedste hold i verden.

- Han har fået en fantastisk start. Det glæder mig meget, så vi håber, han kan blive ved med det, siger Tomasson om Milans nye nummer 19.

Historisk god start

Piatek har med sin succesfulde start allerede skrevet sig ind i AC Milans historiebøger som den spiller, der hurtigst har scoret seks mål for klubben. Det tog ham kun fem timer og ti minutter. Ifølge klubben selv tilhørte rekorden før Piatek den svenske klublegende Gunnar Nordahl, der var seks timer og 59 minutter om at score sine mål.

Jeg tror altid på mig selv, men seks mål på fem kampe er mere end jeg havde forventet.

Krzysztof Piatek til mediet DAZN

Nu er spørgsmålet så, om Piatek kan være med til at føre de syvdobbelte Champions League-mestre og 18-foldige italienske mestre fra AC Milan tilbage til en ny storhedstid som for eksempel den årrække, hvor Tomasson var med til at spille to Champions League-finaler med klubben.

I første omgang kræver det, at klubben kvalificerer sig til Champions League i næste sæson, og her bliver søndagens lokalderby mod Inter en afgørende kamp, da det er en direkte duel om den tredjeplads, som Piatek og Milan lige nu indtager.

Had til stjernepar kulminerede, fem år efter usædvanlig fejde brød ud

Se om Piatek fortsætter målformen på TV 2 SPORT, når vi viser Milan-Inter søndag med optakt fra kl. 20.