Fodbold

'Intelligent' Bendtner har to personligheder, siger Juventus-profil

Nicklas Bendtner misser Rosenborgs næste træningskamp. Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Wojciech Szczesny har svært ved at blive klog på sin tidligere holdkammerat Nicklas Bendtner.

Det er efterhånden en del år siden, den polske målvogter Wojciech Szczesny var holdkammerat med Nicklas Bendtner. I sin tid arbejdede de sig op gennem Arsenals ungdomsrækker sammen, inden Bendtner forlod klubben i 2014.

Szczesny har imidlertid ikke glemt sin forhenværende medspiller. I et interview med den polske Youtube-kanal Foot Truck sætter han ord på den skandaleombruste dansker og andre store fodboldstjerner.

- Han er en af mest intelligente fyre, jeg har spillet med, lyder det fra den polske målmand, der i dag er førstemålmand i Juventus.

- Du ser 'Nick' være velorganiseret, i god form, og det ser ud til, alt går godt for ham. Næste dag åbner du avisen og læser: "Fuld Bendtner kørte i den forkerte retning". Han har to personligheder. Samtidig er han den mest selvsikre fyr, jeg har spillet med.

Må sidde ude

Nicklas Bendtner er tilbage på træningsbanen, efter han siden starten af januar har afsonet 50 dages fængsel med fodlænke. En straf, han blev idømt for vold mod en taxachauffør.

Han og holdkammeraterne fra norske Rosenborg har i de seneste uger været på træningslejr i sydspanske Marbella for at blive klar til den nye sæson. 

Søndag skal sidste sæsons norske mestre møde Molde i en træningskamp hjemme i Trondheim, men det bliver uden Bendtner. Den danske angriber er ifølge adressa.no ikke med, selvom han er kampklar.


- Nicklas kunne have spillet, hvis det var en turneringskamp, men vi skåner ham mod Molde, siger klubbens cheftræner Eirik Horneland.

Rosenborg begynder titelforsvaret i Eliteserien ude mod Bodø/Glimt 31. marts.