Fodbold

Inter vinder dramatisk derby over Milan

Inter sejrede i det 223. derby-opgør mod AC Milan, da de efter en dramatisk kamp vandt 3-2.

83.000 tilskuere var søndag aften på plads til Derby della Madonnina - kampen mellem ærkerivalerne AC Milan og Inter Milan. 

På grund af status som hjemmebanehold var det AC Milan, der havde den største opbakning på det stadion, som de to klubber deler til daglig. 

Men presset fra de mange Milan-fans var ikke nok til at ryste rivalerne. Inter dominerede store dele af kampen og vandt 3-2. 

Allerede efter to og et halvt minut fik de blå-sorte Inter-spillere nettet til at blafre for første gang, da Lautaro Martinez kom højest på et indlæg og headede bolden ned til Matias Vecino, der sikkert sparkede bolden i kassen. 

Det tidlige mål blev det eneste i de første 45 minutter, men det blev ikke det sidste i kampen. Langt fra. 

Fem minutter efter pausen var Inter således på pletten igen. Denne gang var det hollandske Stefan de Vrij, der på fornem vis pandede bolden ind bag en chanceløs Gianluigi Donnarumma i Milan-målet. 

Nede 0-2 var de rød-sorte tvunget frem på banen, og bare seks minutter senere var det Tiemoue Bakayokos tur til at vise, at han også kunne bruge hovedet som et våben. Langt udefra headede franskmanden et indlæg i kassen og reducerede. 

Milans håb om point led endnu et knæk, da kampens dommer, Marco Guida, tilkendte Inter et straffespark. Lautaro Martinez omsatte sikkert. 3-1 til Inter. 

Men det var ikke lang tid, Inter kunne glæde sig over endnu en komfortabel føring. Fire minutter efter Martinez' scoring dukkede Mateo Musacchio op i feltet og sparkede en løs bold i netmaskerne. Hjemmeholdet var tilbage i kampen. 

Tre minutter før tid så det atter ud til, at Milans chancer for et comeback blev forværret, da Andrea Conti fik et direkte rødt kort. Men efter Marco Guida havde set situationen igennem på tv-billederne, valgte han at trække det tilbage. 

I kampens døende minutter fik tilkæmpede AC Milan sig flere gode muligheder, men ind ville bolden ikke, og dermed kunne Inter efter seks minutters overtid omsider juble over de tre point - og endnu vigtigere en sejr over ærkerivalerne. 

Sejren betyder, at Inter overhaler AC Milan og indtager nu på tredjepladsen i Serie A.