Fodbold

Bruun Larsen opfylder drøm i skyggen af vennens uheld

Jacob Bruun Larsen kan få landsholdsdebut, men er ked af, at det sker som følge af en skade til Robert Skov.

Indtil klokken lidt over ni mandag morgen troede Jacob Bruun Larsen, at han skulle bruge de næste par uger i selskab med sine kammerater på U21-landsholdet.

Men Robert Skovs knæskade ændrede de planer med kort varsel, og i stedet kan det 20-årige Dortmund-talent få debut på A-landsholdet, når Danmark møder Kosovo og Schweiz.

- Det er jo en drengedrøm at være med A-landsholdet, men jeg er ekstremt ked af det på Roberts vegne. 

- Jeg kender ham jo og ved, at han havde set frem til det. Jeg havde håbet at være med af nogle andre årsager, siger Jacob Bruun Larsen, der er holdkammerat med Skov på U21-landsholdet, der skal til EM til sommer.

Kantspilleren kæmper hårdt for spilletiden i den tyske storklub, hvor kampen om pladserne er barsk.

Efter en del korte indhop efter årsskiftet har der på det seneste været mere efterspørgsel efter Bruun Larsens kvaliteter.

I lørdags var han med i startopstillingen i Dortmunds udesejr på 3-2 over Hertha Berlin. Ved den lejlighed i en lidt uvant position som spidsangriber.

- Det er en position, jeg ikke rigtig har spillet tidligere i sæsonen. Men jeg synes egentlig, at jeg løste opgaven rigtig fint og fik også god feedback fra trænerne og folk omkring klubben, siger Jacob Bruun Larsen.

Han har i denne sæson været på banen i 18 bundesligakampe, heraf 13 som del af Dortmunds startopstilling.

Derudover er det blevet til fem kampe i Champions League, og tidligere på måneden blev han kåret som årets talent i dansk fodbold.

- I det hele taget går det vist, som det skal. Jeg ville selvfølgelig gerne spille noget mere, men det vigtigste er, at holdet vinder kampene, siger Jacob Bruun Larsen.

Dortmund ligger side om side med Bayern München i toppen af Bundesligaen. Begge klubber har 60 point og mangler at spille otte kampe.