Fodbold

Her er Flemming Tofts bud på medaljer og nedrykning i Superligaen

Det bliver vanvittigt tæt mellem FC København og FC Midtjylland, mener Flemming Toft, der kalder AGF sæsonens helt store taber.

Der er spænding både i duellen om DM-guldet og i kampen om at undgå nedrykning, når Superligaen i fodbold nu går ind i sin afgørende fase.

Seks hold - FC København, FC Midtjylland, OB, Brøndby, FC Nordsjælland og Esbjerg - har efter sæsonens første 26 kampe kvalificeret sig til mesterskabsspillet, men de øvrige otte hold skal ud i et nedrykningsspil.

I mesterskabsspillet er FC København og FC Midtjylland så langt foran de øvrige hold, at et af de to hold ender med at løfte DM-pokalen. Men hvem det bliver, er næsten umuligt at forudsige, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft. 

Mesterskabsspillet

 1. FC København - 61 point
 2. FC Midtjylland - 60
 3. OB - 42
 4. Brøndby - 38
 5. Esbjerg - 38
 6. FC Nordsjælland - 36

- Den er sindssyg lige. De præsenterer begge ens og på et højt niveau. Når de spiller dårligt, får de point alligevel, og de er bare i en klasse for sig. Det bliver de indbyrdes kampe mellem de to hold, der afgør det. Jeg har FCK som en lille favorit, fordi de har nogle flere profiler end Midtjylland, men det bliver sindssygt tæt, vurderer Flemming Toft. 

I mesterskabsspillet møder de seks hold hinanden to gange - ude og hjemme - og spiller altså 10 kampe i alt. Mens DM-pokalen ender enten i Parken eller på den jyske hede, er der flere bejlere til bronzemedaljerne. 

- Lige nu ligger OB selvfølgelig til det, men jeg tror faktisk, at Brøndby er på vej til at få den bronzemedalje. De har fået et lille selvtillidsboom og har så meget råstyrke i klubben til at få et godt slutspil, siger Flemming Toft. 

AGF i fare?

I nedrykningsspillet føler Toft sig overbevist om, at Vejle, Hobro og Vendsyssel ender på en af de to nederste pladser i hver af de to grupper, der betyder, at holdene skal ud i playoff-kampe for at undgå nedrykning. 

Til gengæld er kommentatoren i tvivl om den anden nedrykningskamp fra pulje 1, der udover Vejle er med AGF, Horsens og Sønderjyske.

Nedrykningsspillet

Pulje 1

 1. AGF 31
 2. Horsens 31
 3. SønderjyskE 28
 4. Vejle 20

Pulje 2

 1. AaB 36
 2. Randers 34
 3. Vendsyssel 22
 4. Hobro 21

- Umiddelbart bør man være mest bekymret på AGF's vegne. Selvom de ligger bedst i puljen fra start, er det jo kun på målscore i forhold til Horsens.

- AGF er den helt store taber i Superligaen indtil nu, og jeg kan godt se, at de kan komme i problemer, for de kan få problemer med både Horsens og Sønderjyske - meget nemt endda. Vi har set dem gennem hele sæsonen være så ustabile, og det er tredje år i træk, at de ikke er med i slutspillet, hvor de burde være og selv har haft ambitioner og troen på, at de kunne være. Det kan godt give lidt uro, vurderer Flemming Toft. 

De to klubber, der slutter på sidstepladsen i grupperne i nedrykningsspillet, spiller to playoff-kampe mod hinanden om at undgå direkte nedrykning til 1. division. Vinderen af kampen møder så nummer to fra 1. division i yderligere to playoff-kampe om en plads i Superligaen.

De to klubber, der slutter næstsidst i grupperne, spiller to playoff-kampe om at undgå yderligere to playoff-kampe mod nummer tre i 1. division om en plads i Superligaen.

Flemming Tofts bud på den direkte nedrykker til 1. division er Vendsyssel.