Christian Poulsen får stor forfremmelse i Ajax

16x9
Cristian Poulsen kan skrive et nyt job på CV'et. Foto: Louis Van De Vuurst / Photo Louis van de Vuurst

Den tidligere landsholdsspiller Christian Poulsen skal fra den kommende sæson være assistenttræner i Ajax.

Christian Poulsen kan se frem til en ny udfordring i fodboldverdenen godt to år efter sit endegyldige karrierestop.

Fra den kommende sæson skal han være assistenttræner i Ajax. Den tidligere danske landsholdsspiller overtager posten fra Alfred Schreuder, som bliver cheftræner i Bundesligaklubben Hoffenheim.

- Det er super spændende, og jeg ser det virkelig som et sted, hvor jeg kan lære en masse, siger Christian Poulsen til Ritzau.

- Men jeg føler også, at jeg har noget at komme med. Så jeg glæder mig til at være en del af teamet.

Christian Poulsen har været tilknyttet Amsterdam-klubben i et stykke tid, hvor han har været med inde omkring trænerstaben for at lære.

Den erfaring betyder altså nu, at han bliver assistent. På sin hjemmeside skriver Ajax, at klubben har ansat 39-årige Poulsen på en toårig kontrakt.

God kemi

Sidste år blev han uddannet UEFA A-træner, og siden september har han været en slags praktikant hos førsteholdets tekniske stab, men nu skal han altså være højre hånd for cheftræner Erik ten Hag.

- Der har været en god kemi, og de må have set, at jeg kan bringe noget, siger Christian Poulsen.

- Når jeg ser tilbage på det, har det været en måde, hvor de kunne se mig an på. Det har været interessant, og det har været noget, begge parter gerne ville gøre mere permanent, siger han.

Alfred Schreuder overtager trænergerningen i Hoffenheim efter Julian Nagelsmann, der bliver cheftræner i RB Leipzig. Det skifte sker også til sommer.

Spillede to år i Ajax

Christian Poulsen får dermed fast job i klubben, han spillede i fra 2012 til 2014, hvor han i begge sæsoner var med til at vinde det hollandske mesterskab.

Poulsens karriere tog fart i 2000, da FC København hentede midtbanespilleren i 2. divisionsklubben Holbæk.

Efter to succesrige år i FCK blev han solgt til tyske Schalke 04, for hvem han spillede i fire sæsoner. Herefter gik turen forbi Sevilla, Liverpool, Evian og Ajax, før han i 2014 vendte hjem til FCK.

Han spillede sin sidste kamp i 2015.

På det danske landshold fik han 92 kampe og scorede 6 mål.