Frustreret anfører tilbage på landsholdet på helt perfekt tidspunkt

Herrelandsholdets anfører, Simon Kjær, glæder sig til en godt en uge med landsholdet efter en kaotisk uge i Sevilla.

Landsholdet er igen samlet ovenpå et særdeles succesrigt 2018, hvor det under Åge Hareides ledelse blev til seks sejr, syv uafgjorte og nul nederlag.

For anfører Simon Kjærs vedkommende er der ekstra glæde ved igen at være samlet med sine landsholdskollegaer.

For det første var han ikke med i de to sidste Nations League-kampe i det forgangne år på grund af en skade, og for det andet har han været igennem en turbulent uge med sin spanske klub, Sevilla.

- Selvfølgelig har det været en lorteuge. Jeg sagde også til Jon (Dahl Tomasson, assistenttræner, red.), da jeg kom: Jeg kunne ikke finde et bedre tidspunkt at komme med landsholdet end lige nu; få tingene lidt på afstand og få tanket batterierne fuldstændig op, siger Simon Kjær til TV 2 SPORT.

Skuffelse og fyring

Torsdag skuffede Sevilla fælt i Europa League, hvor de femdobbelte vindere af turneringen blev slået ud af tjekkiske Slavia Prag. Her havde Simon Kjær en uheldig fod med i den afgørende scoring i forlænget spilletid.

Nederlaget kostede klubbens cheftræner, Pablo Manchín, jobbet.

Sportsdirektør Joaquín Caparrós sidder nu midlertidigt i trænerstolen, og til søndagens kamp i ligaen mod Espanyol valgte han at se bort fra Simon Kjær.

- Det var et valg fra træneren. Jeg har spillet mange kampe og rigtig mange minutter. Jeg spillede 120 minutter torsdag og var hjemme klokken 6.30 fredag morgen, så restitutionstiden til kampen søndag var kort, siger Simon Kjær.

- Det var den begrundelse, jeg fik. Jeg sagde også til ham, at jeg forstod hans valg, men det er jo ikke ensbetydende med, at jeg er enig. Jeg vil spille hver gang. Han mente også, det var den rigtige indstilling, men det var nu det valg, han tog. Så må man acceptere det.

Frustreret og irriteret

Simon Kjær understreger, at han "går stærkt ud fra", at han spiller igen, når han vender tilbage til Sevilla efter landskampspausen.

- Nogle gange skal man også lade være med at overanalysere alt for meget. Jeg kan jo bare gå tilbage og vise, at jeg er den bedste. Det afhænger af mig selv.

- Jeg er selvfølgelig frustreret og irriteret over den situation, vi har bragt os selv i, men sådan er fodbold. Det nytter ikke noget at hænge sig i det.

Danmark møder onsdag Kosovo i en venskabskamp, mens det tirsdag den 26. marts gælder den første kamp i EM-kvalifikationen mod Schweiz.

Udover Schweiz hedder modstanderne Irland, Georgien og Gibraltar. De to bedste nationer sikrer sig en billet til EM.

Skulle kvalifikationen glippe for Danmark, er der dog en chance mere i kraft af gruppesejren i Nations League over Wales og Irland.