Fodbold

Hareide fremhæver mulig debutant: Verdens bedste sted at blive forsvarsspiller

Joachim Andersen, der torsdag kan få debut for A-landsholdet, tørner til dagligt ud for Sampdoria i Italien, og det lovpriser Åge Hareide.

Der findes ikke mange steder i verden, hvor man bliver en bedre forsvarsspiller, end man gør i Italien.

Sådan beretter landstræner Åge Hareide om det land, hvor 22-årige Joachim Andersen spiller. Den danske forsvarsspiller er nemlig blevet udtaget til det danske landshold på baggrund af sine gode præstationer i Italien og Sampdoria.

Derfor mener Hareide også, at Italien er det helt rigtige sted for forsvarsspillere som Andersen.

Er Italiens verdens bedste sted at blive forsvarsspiller?

- Det tror jeg faktisk, det er. De er meget nøjagtige, går meget op i at kunne forsvare på den ordentlige måde og lægge scenarier, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Joachim Andersen har især brilleret ved at være særdeles sikker i sine afleveringer, hvor han er den forsvarsspiller i Italien, der har tredjeflest succesfulde pasninger. Det betyder, at det er sjældent, der kommer fejl fra danskeren.

- Han har været strålende for Sampdoria i Serie A. Jeg har set ham spille live, jeg har set ham på banen. Han laver få fejl, er stabil i sit forsvarsspil og har udviklet sig meget, siden han kom til Italien. Og det er det helt rette sted at træne sit forsvarsspil.

Det er sundt for os begge to med konkurrence. Vi hæver hinanden

Andreas Christensen

Sundt med konkurrencen

En af de danske forsvarsspillere, som Joachim Andersen kommer til at kæmpe om en plads i midterforsvaret med, er Andreas Christensen fra Chelsea.

Han har spillet sammen med Joachim Andersen på ungdomslandsholdene og håber på, at Sampdoria-spilleren kommer på banen, selvom det måske kunne blive på bekostning af Christensen selv.

- Jeg ved, at han spiller super godt, og har vist sig godt frem, så jeg tænker ikke over det. Jeg tænker på min egen situation og håber selvfølgelig, at han spiller.

- Det er sundt for os begge to med konkurrence. Vi hæver hinanden. Vi har været utroligt gode venner gennem hele ungdommen, så der er ikke noget der, siger Andreas Christensen.

Sampdoria-danskeren kan få sin A-landsholdsdebut i venskabskampen mod Kosovo torsdag 21. marts, mens Danmark møder Schweiz på udebane tirsdag 26. marts i den første kvalifikationskamp frem mod EM i 2020.