Fodbold

Hareide havde helst været landskamp foruden

Hareide havde helst været fri for at møde Kosovo i en testkamp. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Danmark møder Kosovo i årets første landskamp. Det er et opgør, Åge Hareide gerne havde streget fra programmet.

Det er ikke med Åge Hareides gode vilje, at Danmark løber på banen og møder Kosovo torsdag aften.

Landstræneren havde gerne sløjfet træningskampen og i stedet brugt tiden på helt almindelig træning. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Havde det været op til mig, havde vi bare trænet op til Schweiz-kampen, men UEFA siger, vi skal spille kamp, siger Åge Hareide til avisen.

Årsagen til den tvungne kamp er, at Danmark er havnet i en af de fem EM-kvalifikationsgrupper, der blot rummer fem hold. Det giver otte kvalifikationskampe.

De andre fem grupper rummer seks hold, hvilket resulterer i ti kvalifikationskampe. For at udligne forskellen mødes holdene fra de fem mindste grupper i testkampe.

Hvor mange debutanter og ændringer ser vi til Kosovo-kampen?

- Det ved jeg ikke, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Vi får se. Der bliver nogen, helt sikkert, tilføjer Hareide, der i øvrigt kan glæde sig over muligheden for at skifte seks spillere ud undervejs i kampen i stedet for de sædvanlige tre ændringer.

Danmarks trup rummer tre mulige debutanter, selvom Robert Skov har været tvunget til at melde fra med en skade: Joachim Andersen, Philip Billing og Jacob Bruun Larsen er alle nye på A-landsholdet. Sidstnævnte er med i stedet for Robert Skov.

Året indledes med udekampe

Efter torsdagens testkamp i Kosovo tager det danske herrelandshold hul på EM-kvalifikationen. Det sker tirsdag den 26. marts på udebane mod Schweiz, der på forhånd ventes at blive Danmarks hårdeste konkurrent i gruppen.

- Vi skal i hvert fald være skarpe til Schweiz-kampen, og det skal vi også nok blive, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

- Mod Kosovo er der måske lidt mindre på spil, men vi gider selvfølgelig ikke tabe den kamp, og vi vil gerne vinde for at få et godt aftryk og en god start på 2019. Der er ikke mange landskampe på et år, så det handler om at komme godt fra start, tilføjer Danmarks nummer ti.

Ud over Schweiz er Danmark i kvalifikationsgruppe med Georgien, Irland og Gibraltar.