Fodbold

Christian Eriksen blev overrasket, da baneløber krammede ham

Christian Eriksen tror, baneløberen sagde 'shirt', da han blev slæbt væk.

Danmark spillede overraskende uafgjort mod Kosovo i tirsdagens venskabskamp, hvor særligt en episode stjal opmærksomheden.

Med to minutter igen løb en mand på banen og krammede Danmarks store stjerne Christian Eriksen.

- Lige pludselig stod der bare en og holdt om mig, og det var jeg meget overrasket over. Jeg troede først, at det var en modstander, og så tænkte jeg: "hvad fanden foregår der?", siger Eriksen ifølge Ritzau.

- Efterfølgende kunne jeg godt se, at det ikke var en modstander, men en fan, der sagde nogle ting. Jeg blev meget overrasket, for det kom ud af ingenting, for jeg havde ikke set ham komme ind på banen, fortsætter Eriksen.

- Det er ikke sket før, at der er løbet en for at kramme mig på banen. Jeg vil helst være det foruden, så man ikke skal tænke på, at fans kan løbe på banen. Det var sjovt at prøve en gang, men jeg håber ikke, at det sker igen.

- Da han blev taget væk, hørte jeg, at han sagde "shirt, shirt", så jeg tror, at han ville have min trøje. Den fik han ikke, den fik en af de danske soldater. Jeg havde hørt, at der var nogle, så jeg kunne ligeså godt kaste den til dem.

'Kollektivt svigt'

Efter afbrydelsen formåede Danmark at udligne til kampens resultat, 2-2. Det til trods var det på ingen måde nogen ideel optakt til EM-kvalifikationskampen på tirsdag mod Schweiz.

- Det var et kollektivt svigt. Vi kan ikke sænke vores niveau på den måde, siger landstræner Åge Hareide til Kanal 6.

- Jeg har en dårlig fornemmelse. Vi kan ikke gå på vandet, selvom vi har spillet VM.

På tirsdag møder Danmark Schweiz i en EM-kvalifikationskamp.