Tofts karakterbog: Måske den dårligste kamp under Hareide

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere efter venskabskampen mod Kosovo, som endte 2-2.

Landsholdet og Åge Hareide lænede sig op ad den absolutte fiasko mod en af fodboldens dværge. Men et udlignende mål i en af nattens sidste minutter sørgede for jubilæum uden bobler - 25 kampe på stribe under Åge Hareide uden nederlag.

Men det var en af de dårligste landskampe - måske den dårligste - i Hareide-tiden. Uden det krævede engagement, uden hoved, eller var det uden hale i ideer, timing, afleveringer og det absolutte smertensbarn: banens sidste tredjedel.

For mange svigt - kald det et kollektivt svigt. Også fra landstræneren, der fravalgte blandt andre kaptajn Simon Kjær og det spillemæssige midtpunkt, Christian Eriksen. De to skal bare med fra start. Så enkelt er det. Det var de ikke, og det kan landsholdet ikke tåle.

Hareide havde på forhånd hellere set et træningspas eller to end venskabsmødet med et dedikeret og engageret Kosovo-hold. Bagefter betragtede han denne affære, som en “god gang træning”. Hverken mere eller mindre. 

Måltavlen rettede ryg i de sidste minutter med Højbjergs udligning. Et dansk landshold tæt på det, vi må kalde en fiasko. En bøvs uden lyd.

Tofts karakterskala 2018

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

KASPER SCHMEICHEL 3

Første gang anfører fra start. Han skal selvfølgelig have en karakter, selvom det er svært at bedømme. Målene kunne han ikke hindre. Skal vi sige midt på skalaen?

HENRIK DALSGAARD 1

Den normale stabilitet var væk. Havde ellers plads på højrekanten, men for mange indlæg uden kvalitet. Skiftet ud i pausen med Stryger Larsen. 

ANDREAS CHRISTENSEN 1

Virkede i dårlig stand - rusten, kunne man sige. Tøvende på bolden og i sine indgreb. Tydeligst omkring 1-0-målet. Hold da op, hvor der mangler spilletid i det daglige. 'AC' ud efter en time. 

MATHIAS 'ZANKA' JØRGENSEN 3

Eneste med autoritet og pasninger med fart. Lidt placeringsfejl, men rimelig upåklagelig. Han er på holdet for at blive.

PETER ANKERSEN 2

Og så kommer her en gentagelse - venstre back, men ikke venstrebenet. Det er altså en fordel med en fod, der matcher intentionerne. Ankersen er klart bedst i sin rigtige side.

LUKAS LERAGER 2

En placering ikke helt som normalt. I Eriksens fravær. Det vidste vi - der er langt mellem dem. Og så giver sammenligninger ingen mening. Ud efter en time.

THOMAS DELANEY 2 

Indledte med nogle - lad os kalde det - sjuskede afleveringer. Og fik aldrig rigtig hold på sig selv og midtbanen i 1. halvleg. Det blev bedre efter pausen, men aldrig Delaney-niveau.

PIERRE-EMILE HØJBJERG 4

Desværre ikke noget Højbjerg-aftryk hele vejen. Lidt for omstændigt på den centrale position. Men hans ivrige attitude var med også i overtidsmålet. Og arbejdsindsatsen. Vi skal bare have noget mere. Det bliver Lasse Schøne mod Schweiz. 

MARTIN BRAITHWAITE  4 (KAMPENS SPILLER)

Han forsøgte oftest på egen hånd. Energi og fart, gå-selv-attituden. Men han skal ikke klandres for ikke at forsøge noget. Og fik straffesparket. Tomlen op på hans 2. halvleg. Danmarks bedste.

NICOLAI JØRGENSEN 1

Han skal altså spille kontinuerligt i Feyenoord, hvis han skal have nummer 9 på landsholdsryggen. Det handler meget om selvtillid. Tillid får han fra Hareide. 1. halvlegs eneste danske mulighed, men her kom Jørgensen ud af balance. 

JACOB BRUUN LARSEN 2

Fik lov at starte, selvom han var sidst indkaldte. Der var lyspunkter i debuten, nu skal der hældes erfaring på knægten. Han fik aldrig sparket - det er han ellers god til, men en OK start i landsholdstrøjen, selvom han blev væk hen ad vejen. 

CHRISTIAN ERIKSEN 3

Sidst, han blev skiftet ind i en landskamp, var 15. november 2011. Anden gang, han rørte bolden, udlignede han fra 11-meterpletten. Fik en krammer af en Kosovo-fan midt i spillet. En krammer herfra med for lidt spilletid. Selvfølgelig skal Hareide passe på ham, men landsholdet kan ikke uden Eriksen. Så enkelt er det.

SIMON KJÆR 3

Det kunne blive et 4-tal, ligesom med Eriksen. Med lidt mere spilletid. Der kom fylde med Kjær på banen. 

KASPER DOLBERG 2

Ikke noget aftryk, desværre. Hold da op, hvor landsholdet og alle os tilhængere savner en rigtig 9'er.

ÅGE HAREIDE 2

Lagde før og efter - måske også under kampen - mere vægt på dette som en gang træning end som en landskamp. Forsvarede fraværet af Eriksen og Kjær (og Schøne) i startopstillingen med at “passe på dem”. Det kan man mene om, hvad man vil, men godt for landsholdet var det ikke.