105 personer blev anholdt for fodboldballade i seneste sæson

2017/18-sæsonen i Superligaen bragte 105 anholdelser og 476 sigtelser for lovovertrædelser med sig.

I forbindelse med de 255 fodboldkampe, der i den seneste sæson blev spillet i Superligaen, foretog politiet 105 anholdelser.

De førte i alt til 476 sigtelser, skriver Rigspolitiet i en rapport, der fredag er blevet offentliggjort. Det er 20 flere anholdelser end i den foregående sæson, der førte til 85 anholdte og 484 sigtelser.

Hos politiet er man glad for, at tallene holder sig pĂĄ samme niveau som sidste ĂĄr.

- Det skal være trygt og sikkert at gå til fodbold på de danske stadioner, og det er det også et langt stykke hen ad vejen.

- Men der er stadig udfordringer i forhold til enkelte holds fangrupper, der af og til skaber problemer, siger politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Beredskabscenter, Uffe Stormly.

Størstedelen af anholdelserne i den seneste sæson er sket i forbindelse med ganske få kampe. I kampen mellem Brøndby og FC København i august 2017 blev 26 personer sigtet for vold mod tjenestemand i forbindelse med kampen.

Størstedelen af anholdelserne i den seneste sæson fandt sted før kampene. Således blev 56 anholdt før kampene, 12 personer blev anholdt under kampene, og 26 blev anholdt efter kampene.

I otte af tilfældene er det ikke oplyst, hvornår anholdelsen fandt sted.

I 1. Division blev 18 personer anholdt i 2017/18-sæsonen. I sæsonen før det var der ingen anholdelser.

15 af de 18 personer blev anholdt i forbindelse med en kamp mellem Vejle og Esbjerg.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at der i enkelte kampe er nogle fans, som mister besindelsen og opfører sig tåbeligt. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, og det skrider politiet ind overfor.

- Men det kan heldigvis ikke spolere den overordnede konklusion, at der er fĂĄ problemer pĂĄ de danske stadioner, siger Uffe Stormly.