Fodbold

Dårlige OB-resultater giver utilfredsstillende regnskab

Odense Sport & Event har et minus på 38 millioner kroner efter skat for regnskabsåret 2018.

Odense Sport & Event, der er selskabet bag OB, kom ud af regnskabsåret 2018 med et minus på 38 millioner kroner efter skat. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

En af årsagerne til det utilfredsstillende regnskab er, at OB ikke endte i top-6 i den seneste sæson, som ellers var målsætningen. Det medførte lavere tv-indtægter og placeringspenge end forventet.

Desuden fyrede klubben sidste år Kent Nielsen som cheftræner før kontraktudløb og ansatte i stedet Jakob Michelsen.

Selv om nettoomsætningen i 2018 steg til 234 millioner kroner mod 212 millioner kroner i 2017, kalder selskabet resultatet for utilfredsstillende.

- For flere af koncernens områder ser vi positive tendenser med høj aktivitet og fremgang. Vi er også tilfredse med, at vi igen i år ser en forbedring i omsætningen.

- Det kan dog ikke skjule, at vi samlet set kommer ud af 2018 med et utilfredsstillende resultat, som vi selvfølgelig langt fra er tilfredse med, siger den administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus.

Trods de dårlige resultater oplevede OB dog fremgang på tribunerne. Tilskuertallet steg sidste år med syv procent i forhold til 2017.

Selskabet har på en generalforsamling torsdag besluttet at gennemføre en kapitaludvidelse blandt de nuværende aktionærer, der har givet tilsagn om et kapitalindskud på 60 millioner kroner.

I 2019 forventer selskabet stærkt forbedrede resultater i regnskabet. Især er forventningerne til OB høje.

Allerede nu har klubben indfriet nogle af dem ved at slutte som nummer tre i grundspillet i Superligaen og dermed kvalificere sig til mesterskabsspillet.

OB er ligeledes i semifinalen i pokalturneringen, og på sponsor- og tilskuersiden er udviklingen også positiv, skriver selskabet.