Fodbold

Ken Ilsø testet positiv for kokain

Danske Ken Ilsø må ikke spille kampe for Adelaide United, fordi han i januar afleverede en positiv dopingprøve.

Ken Ilsø er blevet suspenderet af det australske fodboldforbund, Football Federation Australia, fordi han har afleveret en positiv dopingprøve.

Det bekræfter Ilsøs klub på sin hjemmeside.

Den positive A-prøve blev afleveret i januar 2019. Den indeholdt stoffet benzoylecgonine, der er et biprodukt af kokain, skriver både The Guardian og France24.

Ken Ilsø er suspenderet, mens B-prøven undersøges. Han fortæller til følgende til den australske spillerforening, Professional Footballers Australia (PFA):

- Til alle mine fans, holdkammerater, venner og familie: PFA har orienteret mig om det uønskede fund, og jeg arbejder tæt sammen med PFA om min situation, mens vi venter på resultatet af B-prøven. Indtil det kommer, kan jeg ikke kommentere yderligere. Men jeg vil gerne takke PFA for støtten i denne udfordrende og frustrerende situation.

- Til vores fans: Husk, at fokus er på holdet. Det er et svært tidspunkt i sæsonen, og det er nu, holdet har mest brug for jer.

Adelaide ligger i øjeblikket nummer seks i den australske liga. Ken Ilsø skiftede til klubben i sommeren 2018. Inden da har han spillet professionelt i Holland, Danmark, Tyskland, Kina, Indien og Malaysia.

Kokain er på dopinglisten

Ifølge Politiken kan stoffet benzoylecgonine spores i en persons urin op til tre dage efter indtag af kokain. Rusmidlet er på listen over forbudte stoffer fra det det internationale antidopingagentur (WADA), fordi det kan bruges som præstationsfremmende middel.

Ken Ilsø

  • Fulde navn: Ken Ilsø Larsen
  • Født: 2. december 1986 
  • Fødeby: Solrød Strand
  • Profession: Fodboldspiller
  • Position: Angriber
  • Foretrukne fod: Højre

I forbindelse med en tidligere kokainsag, hvor den peruanske landsholdsanfører Paolo Guerrero fik karantæne for at have taget stoffet, fortalte Ask Vest Christiansen, lektor i Folkesundhed og Idræt ved Aarhus Universitet, at kokain stimulerer centralnervesystemet, så man bliver mere energisk og vågen.

- Det vil for eksempel kunne dulme træthed og udmattelse i slutningen af en kamp, og på den måde gøre spilleren i stand til at holde niveau i de beslutninger han foretager og derved måske mindske andelen af fejl, sagde Ask Vest Christiansen til DR.

Hverken den australske spillerforening eller klubben Adelaide United nævner det stof, Ken Ilsø er testet positiv for. Klubbens direktør fastslår dog, at der er tale om en alvorlig sag.

- Adelaide United erkender betydningen af sagen, og vi gør det klart over for medlemmer, fans og samarbejdspartnere, at vi behandler sagen med største alvor, siger Adelaide Uniteds administrerende direktør Nathan Kosmina til klubbens hjemmeside.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Ken Ilsø.