Åge Hareide har set alle Schweiz-kampe siden 2017

De seneste 111 dage har Åge Hareide forberedt sig på at møde det schweiziske fodboldlandshold.

Fodboldlandstræner Åge Hareide får lørdag eftermiddag et sidste indblik i, hvad man kan forvente af det schweiziske fodboldlandshold inden tirsdagens møde med Danmark.

Schweizerne åbner EM-kvalifikation med en udekamp i Georgien, og Åge Hareide har en spejder på plads på stadion i Tbilisi, ligesom han selv vil følge kampen fra fodboldlandsholdets lejr i schweiziske St. Gallen.

Hareide har allerede forberedt sig grundigt i flere måneder ved at se og analysere alle schweizernes kampe fra de seneste to år.

- Jeg har studeret Schweiz siden lodtrækningen i december, så jeg har haft god tid til det.

- Jeg kan næsten ikke svare på, hvor mange af deres kampe jeg har set. Jeg har set helt tilbage fra VM-kvalifikationen i 2017, siger Åge Hareide.

I den periode har Schweiz spillet 21 landskampe.

Selv om han føler, at han kender de schweiziske spillere og holdets overordnede taktiske principper, er det alligevel et hold, der er lidt utilregneligt.

- Deres kampe mod Belgien på udebane og hjemmebane i efteråret var to forskellige kampe. De er lidt tryggere hjemme end ude.

- De skifter også system nogle gange fra 3-5-2 til 4-4-1-1. De gør mange ting, og vi skal være forberedte på alt, siger Åge Hareide.

I lørdagens kamp mellem Georgien og Schweiz vil Hareide blandt andet blive klogere på, hvad den schweiziske plan er, når holdet ligesom på tirsdag mod Danmark vil være uden de offensive trumfkort Haris Seferovic og Xherdan Shaqiri.

Mens landstræneren altså kan have spørgsmål omkring den schweiziske startopstilling, indikerer han, at Danmarks startopstilling i tirsdagens EM-kvalifikationskamp er fastlagt.

- Jeg fik nogle svar i Kosovo, og jeg har ikke så mange spørgsmål. Jeg har det meste på plads, siger Åge Hareide.

Georgien-Schweiz begynder klokken 15 dansk tid. Klokken 18 spilles der yderligere en kamp i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe, når Gibraltar tager imod Irland.