Fodbold

Sofie Junge bliver matchvinder i rekordkamp i Italien

Foran et rekordstort publikum i Torino blev Sofie Junge Pedersen matchvinder for Juventus.

Den danske landsholdsspiller Sofie Junge Pedersen indtog en hovedrolle for Juventus, som vandt 1-0 hjemme over Fiorentina.

Det var første gang, at Juventus' kvindehold fik lov til at spille på Allianz Stadium i Torino, som normalt er forbeholdt herrerne.

Og i søndagens anledning var der gratis adgang for alle, og det var medvirkende til en ny tilskuerrekord i kvindefodbold i Italien.

Sofie Junge og de øvrige kvinder spillede foran 39.027 tilskuere. Der er plads til 41.500 tilskuere, så det var tæt på røde lamper.

Den tidligere rekord i Italien lød på 14.000 tilskuere, så det var tæt på en tredobling.

Sofie Junge scorede kampens eneste mål syv minutter før tid, da hun nåede først til bolden og headede den i mål.

- Det sker ikke ofte for mig, at jeg scorer. Det var utroligt. Det er det vigtigste mål i hele min karriere, siger Sofie Junge til klubbens hjemmeside.

- Jeg er glad for, at alle disse mennesker kom for at se os. Vi begyndte godt i første halvleg, selv om vi var lidt nervøse.

- Vi spillede måske ikke vores bedste kamp, men det var skønt at spille foran dette hjemmepublikum, siger hun.

Juventus er nummer et i den hjemlige liga og styrer mod det andet mesterskab i træk. Juventus er fire point foran Fiorentina med tre kampe tilbage. 12 hold er med i rækken.

Normalt plejer Juventus-kvinderne at spille deres kampe i udkanten af byen på et mindre stadion med plads til langt færre tilskuere.

Tilskuerrekorden kommer, blot en uge efter at der blev slået tilskuerrekord i kvindefodbold i Spanien, hvor 60.739 tilskuere så Atlético Madrid tabe til Barcelona.

Det var samtidig det største tilskuerantal til en kamp mellem to kvindehold i europæisk klubfodbold.