Hareide har kun ét spørgsmålstegn før Schweiz-kamp, mener Toft

Én plads i startopstillingen har ifølge fodboldkommentatoren givet landstræner Åge Hareide noget at gruble over siden venskabskampen mod Kosovo.

Tirsdag aften begynder Danmark sin kamp for at komme med til EM næste sommer.

Ti navne er sikre på at starte inde mod Schweiz på St. Jakob-Park i Basel, men det ellevte har givet landstræner Åge Hareide panderynker siden 2-2-kampen i Kosovo torsdag, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Jeg tror, at Åge Hareide er meget klar på sin startopstilling. Han har måske et spørgsmålstegn på højre-back-pladsen, om det skal være Peter Ankersen eller Henrik Dalsgaard. Ellers tror jeg, at han har holdet fuldstændig klar, og det er et hold, der ligner det, der spillede det meste af 2018, siger Toft.

Henrik Dalsgaard startede mod Kosovo, men blev efter en halvleg, hvor den normale stabilitet var væk, erstattet af Jens Stryger Larsen. Men i stedet for at bytte med Peter Ankersen på venstre back, som han normalt spiller på landsholdet, blev Stryger i højre side.

Ifølge Flemming Toft har Henrik Dalsgaard den fordel, at han har været med hele vejen under Hareide og var meget benyttet på højre back i 2018. Det, der taler for Ankersen, er, at han måske er i sit livs form, men hans akilleshæl er, at han spiller i Superligaen.

- Dalsgaard og Ankersen er meget ens. Hareide skal vælge mellem Championship og Superliga. Ankersen er den eneste superligaspiller i den nuværende landsholdstrup, og det er ikke mange spillere fra den danske liga, Hareide har brugt i sin tid som landstræner, siger Toft.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator har disse ti navne på sin blok:

Ankersen og Dalsgaard kæmper om pladsen på højre back, mener Flemming Toft.
Ankersen og Dalsgaard kæmper om pladsen på højre back, mener Flemming Toft. Foto: TV 2 SPORT

Hvis man skal tro Toft, betyder det, at anfører Simon Kjær, der fylder 30 år tirsdag, vender tilbage i startopstillingen. Dermed vil han spille sin 85. landskamp af 87 mulige fra start.

Også Lasse Schöne, Yussuf Yurary Poulsen og Christian Eriksen er igen med fra start. Tottenham-stjernen vil akkurat som Kjær spille sin landskamp nummer 87. Den 77. fra start.

Jens Stryger Larsen vil starte på venstre back, så endnu en gang må truppens eneste venstrebenet venstre back Jonas Knudsen tage plads på bænken.

Danmarks første EM-kvalifikationskamp fløjtes i gang klokken 20.45. Du kan følge den i TV 2 SPORTs liveblog.

Gruppe D

  1. Schweiz - 1 kamp - 2-0 - 3 point
  2. Irland - 1 kamp - 1-0 - 3 point
  3. Danmark - 0 kampe - 0-0 - 0 point
  4. Gibraltar - 1 kamp - 0-1 - 0 point
  5. Georgien - 1 kamp - 0-2 - 0 point
Danmarks trup mod Schweiz