Hjulmand stopper øjeblikkeligt i FC Nordsjælland

16x9
Kasper Hjulmand stopper med øjeblikkelig virkning i FC Nordsjælland. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand er ikke længere cheftræner i FC Nordsjælland. Han forlader holdet lige før mesterskabsspillet.

Kasper Hjulmand stopper som cheftræner i FC Nordsjælland med øjeblikkelig virkning.

FCN's Kasper Hjulmand er den syvende træner, der forlader cheftrænerposten i Superligaen i denne sæson.

25/3: Kasper Hjulmand stopper som cheftræner i FC Nordsjælland, men fortsætter som konsulent i klubben. 

5/3: Adolfo Sormani stopper i Vejle efter eget ønske. Dagen efter blev Constantin Galca ny cheftræner.

21/2: Hobro fyrer Allan Kuhn og ansætter Peter Sørensen.

18/2: Brøndby fyrer Alexander Zorniger og forfremmer assistenttræner Martin Retov.

17/12: Sønderjyske fyrer Claus Nørgaard og ansætter Glen Riddersholm.

26/11: AaB fyrer Morten Wieghorst og forfremmer assistenttræner Lars Friis.

10/10: FC Midtjylland sælger mestertræner Jess Thorup og forfremmer U19-træner Kenneth Andersen. 

Kilde: Ritzau.

Klubben fortæller på sin hjemmeside, at Flemming Pedersen overtager jobbet som cheftræner. 

Det føles underligt at træde ud af løbet lige før det sidste sving

Kasper Hjulmand

Inden mandagens udmelding var det planen, at Kasper Hjulmand først skulle forlade FC Nordsjælland efter sæsonen. I januar 2019 blev det meldt ud, at Hjulmand følte sig klar til at søge nye udfordringer, men nu er det besluttet, at han stopper inden mesterskabsspillet.

– Det har været et spørgsmål om at finde den rette balance og timing. Vi synes, Kasper i dette forår, via kvalifikationen til mesterskabsspillet, tydeligt har understreget og bevist, hvorfor det var så vigtigt for klubben at have ham til at lede holdet i den periode, vi lige har været igennem. Kasper sender nu stafetten videre til Flemming på bedste vis via fantastisk trænerarbejde. Nu kan vi angribe et slutspil, hvor vi har alt at vinde, og ambitionen må være at gøre det bedre end i sidste sæsons slutspil, hvor vi fik to sejre og tre uafgjorte i ti kampe. Lige nu er derfor et godt udgangspunkt for at starte på det nye kapitel. Det synes både vi, Kasper og Flemming, siger FC Nordsjællands sportschef Carsten V. Jensen.

Anderlecht har tidligere lagt en føler ud, hvor Hjulmand ikke fik lov at tage af sted af Nordsjælland. Jeg tror, han og FCN er kommet lidt for langt fra hinanden siden da. Ved at stoppe nu får Kasper god mulighed for at finde den helt rigtige klub, og så kan Flemming Pedersen køres ind i løbet af slutspillet.

Det var allerede meldt ud, at Flemming Pedersen skulle tage over, når Hjulmand ville stoppe efter sæsonen. 

Flemming Pedersen har sin første arbejdsdag som cheftræner allerede mandag, mens Kasper Hjulmand fortsætter som konsulent i FCN resten af sæsonen. 

Kasper Hjulmand har ud over en afstikker til Mainz været tilknyttet FC Nordsjælland siden 2008. Han har været med til at vinde alle klubbens foreløbige titler: To pokaltriumfer og et mesterskab. 

– Det føles underligt at træde ud af løbet lige før det sidste sving inden opløbet. Men det her var blevet sindssygt svært uanset hvornår og hvordan, vi havde gjort det, for klubben og stedet betyder så meget for mig. Ikke bare på grund af de mange år, jeg har været en del af FC Nordsjælland, men også alle de mennesker, jeg har knyttet mig til her, fordi jeg holder af dem, siger Kasper Hjulmand til Nordsjællands hjemmeside.