Fodbold

Kvindelandsholdet har svært ved at finde en modstander

Det danske kvindelandshold står foran tre måneder uden kamp inden EM-kvalifikationen går i gang, da en sidste testkamp endnu ikke er på plads.

Et opgør mod England i slutningen af maj er lige nu kvindelandsholdets sidste mulighed for at teste formen af i kamp inden EM-kvalifikationen starter den 29. august mod Malta.

Det er nemlig endnu ikke lykkedes DBU at arrangere en sidste testkamp inden VM-slutrunden til sommer, hvor Danmark ikke er kvalificeret.

- Vi kæmper stadig med en kamp i juni. Vi vil gerne have en hjemmekamp. Det er svært, og vi må indrømme, at vi har haft mange forespørgsler, men på de forkerte datoer. Det er som om, at de fleste hold har lukket deres program i forhold til en sidste kamp før VM, så det kæmper vi stadig med, fortæller landstræner Lars Søndergaard til TV 2 SPORT.

- Men vi har i hvert fald i samling, og om det bliver med en kamp i Danmark, som vi meget gerne vil have, er stadig lidt uvist. Vi arbejder stadig på det og håber at få det i stand, men i øjeblikket ser det ikke så lyst ud med det, desværre.

Det er særligt fordi, de fleste hold gerne vil spille en sidste kamp på hjemmebane inden VM, eller at nogle hold gerne vil spille i Frankrig, hvor VM afholdes, at det er vanskeligt at finde en modstander. 

Landstræneren fortæller dog, at holdet mødes til en planlagt landsholdssamling uanset hvad, og at han stadig tror på, at en kamp snart falder på plads.

- Hvis ikke vi får en kamp, kan vi selvfølgelig godt bruge det som træning og måske spille en uofficiel kamp eller kalde flere spillere ind og lave en grundigere træning.

- Der dukker nok noget op inden for de næste uger, og hvis ikke, der gør det, så må vi ty til en træningslejr, siger Lars Søndergaard.

Vil gerne have 'lettere' modstander

Pernille Harder og kompagni har spillet fire kampe indtil videre i 2019, alle uden for Danmark, og kan med det nuværende program se frem til yderligere to udekampe, først mod Frankrig i april inden mødet med England i maj. 

- Vi ville i første omgang gerne have en - i gåseøjne - lidt lettere modstander, fordi vi har været oppe mod Norge, der ligger højt på verdensranglisten, og Kina og Skotland, der alle er med ved VM.

- Så bortset fra mod Finland (i årets første kamp i januar, red.) har vi kun mødt VM-modstandere. Derfor ville vi godt møde en lettere modstander, men det har også været svært, fortæller landstræneren. 

Derfor har man også afsøgt muligheder over det ønske niveau. 

- Vi har prøvet nogle af de sidste VM-deltagere, vi ikke har mødt, om nogle af dem kunne være et tema, men lige nu har vi ikke noget på banen.

VM-turneringen spilles fra 7. juni til 7. juli.

I den efterfølgende EM-kvalifikation er Danmark i gruppe med Malta, Israel, Bosnien-Hercegovina og Georgien.