Fodbold

England klager over racisme i landskamp

Der blev råbt abelyde mod Tottenhams Danny Rose og Chelseas unge angriber Callum Hudson-Odoi, da England slog Montenegro i EM-kvalifikationen.

Det engelske fodboldforbund reagerer prompte på de racistiske tilråb, flere af de engelske spillere var udsat for i Englands EM-kvalifikationskamp mod Montenegro.

Under kampen i den montenegrinske hovedstad, Podgorica, blev der flere gange råbt abelyde mod venstrebacken Danny Rose og angriberen Callum Hudson-Odoi.

- Jeg hørte tydelige tilråb mod Danny Rose, da han fik et gult kort til sidst i kampen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det skete, og vi vil sørge for, at det bliver indrapporteret. Den slags er uacceptabelt, siger landstræner Gareth Southgate til ITV Football ifølge Sky News.

Roses holdkammerat Raheem Sterling reagerede på de racistiske tilråb allerede under kampen. Efter at have scoret til 5-1 tog han hænderne op mod ørerne for at svare tilskuerne igen.

- Den bedste måde at tysse på dem, der hader (ja, jeg mener racister), skrev Sterling efterfølgende på Instagram, hvor han brugte hashtagget 'get some education.'

Efter kampen fortalte han ITV Sport, at han ikke selv hørte de racistiske tilråb, men at holdkammeraterne fortalte ham om dem under kampen. Derfor opfordrer han det europæiske fodboldforbund UEFA til at gøre noget, ’der kan få disse mennesker til at tænke, så de ikke gør det igen’, skriver Sky News.

Chelsea-angriberen Callum Hudson-Odoi, der spillede i samme side af banen som Danny Rose, lagde til gengæld mærke til de racistiske tilråb fra tilskuerne. Han fortæller også, at der var tale om abelyde mod Danny Rose og ham selv.

- Diskrimination burde ikke finde sted nogen steder. Vi spillede en fair kamp og nød det, men når man hører sådan noget fra tilskuerne, er der noget galt. Det er uacceptabelt, siger 18-årige Hudson-Odoi til beIN Sports ifølge Sky News.

England vandt kampen med 5-1. Holdet hører kvalifikationsgruppen med seks point og en målscore på 10-1 efter de første to kampe.