Fodbold

- Spillet under Hareide er ikke kønt at se på, siger tidligere landstræner

Nils Nielsen roser den danske defensiv, men han mener, det var sjovere at se landsholdet spille under Morten Olsen end under Åge Hareide.

Siden december sidste år har den tidligere landstræner for de danske kvinder, Nils Nielsen, stået i spidsen for Schweiz' ditto. 

Og når det danske herrelandshold torsdag aften gæster netop Schweiz i EM-kvalifikationen, glæder han sig mere til at se hjemmeholdet end sine landsmænd i aktion. 

- Jeg kan faktisk bedre lide Schweiz' måde at spille på. Schweizerne er i stand til at holde fast i bolden og skabe chancer ved at bygge op selv. De kigger mere mod en sydeuropæisk stil, hvor alle nordiske lande nu spiller helt på samme måde. Man kan kalde det svensk, siger Nils Nielsen ifølge Ekstrabladet.

Ifølge den danske EM-sølvvinder fra 2017 var det sjovere at se herrelandsholdet spille under Morten Olsen, end det er i øjeblikket under Åge Hareide, hvor spillestilen er blevet mere simpelt og direkte og med fokus at spille sikkert. 

- Det er hverken kønt eller interessant at se på, at spillerne minimerer risikoen, fordi der bliver skabt langt færre chancer til at score. Holdet er ekstremt defensivt stærkt, og der er nogle fremragende forsvarsspillere og en exceptionel målmand.

- Men ud over det faktum, at jeg ikke bryder mig om stilen, tror jeg heller ikke, man kommer til at vinde stort på det. Man kan få bedre resultater ved at spille uden risiko på den korte bane, men i det lange løb skaber man forhindringer, selv om det var sådan, Grækenland vandt EM i 2004 og Danmark i 1992, siger Nielsen. 

Torsdagens landskamp er Danmarks første i EM-kvalifikationen i år, mens Schweiz allerede har slået Georgien i deres første kamp.