Fodbold

Toft kalder Danmarks comeback for et billede på fodboldens vanvid

TV 2 SPORTs fodboldkommentator sætter ord på Danmarks comeback mod Schweiz.

Ni gyldne minutter er grunden til, at det danske landshold kan rejse hjem fra Schweiz med æren i behold.

Mathias 'Zanka' Jørgensen, Christian Gytkjær og Henrik Dalsgaard var mændene bag de scoringer, der gjorde, at Danmark kom tilbage fra 0-3 til 3-3 dybt inde i overtiden.

Flemming Toft, fodboldkommentator på TV 2 SPORT, havde svært ved at forklare så underligt et kampforløb, hvor Danmark i store dele af kampen var i problemer mod Schweiz.

- Det er et billede på fodboldens vanvid. Det var et dansk landshold, der i store dele af kampen er spillet ud af banen. De spiller ualmindeligt usammenhængende, er dårligt taktisk forberedt, uengageret på mange områder og så med afleveringer, som overhovedet ikke hang sammen.

- Så har de lige 10 gyldne minutter i begyndelsen af anden halvleg, og så kommer den her vanvittige afslutning, mens schweizerne stadig går rundt og fejrer den triumf, der lå inden for rækkevidde. Det er komplet vanvittigt, lyder det fra Toft.

Med det uafgjort resultat fik Danmark dermed det første point i kvalifikationen til EM i 2020. Endda et point i den nok sværeste kamp i gruppen.

- De skal være glade for pointene, men skuffede over kampen. Det var en ualmindelig dårlig dansk indsats, som virkelig maner til eftertanke. Der var så mange, der slet ikke havde kvalitet i løbet af den kamp. Der er virkelig noget at tænke over og arbejde med for Åge Hareide. Så derfor skal man bare være lykkelig for at hive et point med hjem herfra. 

Irland fører gruppen med seks point, mens Schweiz på andenpladsen har fire point. Begge hold har spillet to kampe, mens Danmark med ét point har spillet en kamp færre.

Næste kamp for Danmark er hjemme mod Irland 7. juni.