UEFA åbner sag om abelyde mod engelske spillere

Flere engelske spillere var udsat for racisme, da England vandt 5-1 over Montenegro i EM-kvalifikationen.

Det europæiske fodboldforbund UEFA undersøger racistiske tilråb mod engelske landsholdsspillere.

Både venstrebacken Danny Rose og angriberen Callum Hudson-Odoi hørte abelyde under kampen. Deres træner Gareth Southgate lagde også mærke til det, og derfor blev de racistiske tilråb indberettet.

Det har ført til en sag hos UEFA, der har tænkt sig at se nærmer på hele fem forhold fra kampen. Det fremgår af forbundets hjemmeside.

  • Affyring af fyrværkeri
  • Kast af objekter
  • Racistisk opførsel
  • Uroligheder på tilskuerpladserne
  • Blokerede trapper

UEFAs disciplinærinstans Control, Ethics and Disciplinary kommer til at behandle sagen den 16. maj.

- Jeg hørte tydelige tilråb mod Danny Rose, da han fik et gult kort til sidst i kampen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det skete, og vi vil sørge for, at det bliver indrapporteret. Den slags er uacceptabelt, sagde landstræner Gareth Southgate efter kampen til ITV Football ifølge Sky News.

Roses holdkammerat Raheem Sterling reagerede på de racistiske tilråb allerede under kampen. Efter at have scoret til 5-1 tog han hænderne op mod ørerne for at svare tilskuerne igen.

- Den bedste måde at tysse på dem, der hader (ja, jeg mener racister), skrev Sterling efterfølgende på Instagram, hvor han brugte hashtagget 'get some education.'

England vandt kampen med 5-1. Holdet hører kvalifikationsgruppen med seks point og en målscore på 10-1 efter de første to kampe.