Fodbold

- Intet overrasker mig, siger Hareide om Solskjærs ansættelse

Ifølge Åge Hareide har Ole Gunnar Solskjær den DNA, der kræves for at få succes i Manchester United.

Det kommer ikke som en overraskelse for Åge Hareide, at Ole Gunnar Solskjær har formået at bide sig fast som manager i Manchester United.

Den engelske storklub meddelte torsdag, at den har ansat Solskjær på permanent basis, efter at han i december blev hyret som midlertidig manager.

Danmarks landstræner har stor respekt for Solskjærs bedrift.

- Det er selvsagt en fantastisk fjer i hatten. Men der er intet, som overrasker mig med den mand, siger Åge Hareide til Stavanger Aftenblad.

- I løbet af halvanden sæson, efter at han kom til Molde i 1995 som spiller, scorede han 30 mål i 36 kampe. Og så drog han til Manchester United og fik succes der også.

- Han har Uniteds DNA i hjertet. Jeg ved, at det har været en drøm for ham, og nu er det også lykkedes for ham, lyder det fra den danske landstræner.

Ole Gunnar Solskjær skrev under på en midlertidig aftale i december 2018, hvor han afløste José Mourinho. Nordmanden indledte sin tid i United, som han spillede for fra 1996 til 2007, med sejre i de otte første kampe.

Klubben nåede helt op på 15 engelske kampe i træk, inden det første nederlag kom i de engelske turneringer den 10. marts. I Champions League led Solskjær godt nok sit første nederlag som Manchester United-træner midt i februar, men her lykkedes det United at skabe et historisk comeback med 3-1-sejren på udebane over Paris Saint-Germain. Det var første gang, et hold vendte 0-2 på hjemmebane til avancement i Champions League, og dermed er Manchester United klar til dette års kvartfinaler.