Fodbold

Officielt: Solskjær bliver fast træner i Manchester United

Norske Ole Gunnar Solskjær har skrevet under på en treårig kontrakt med Manchester United.

I december blev Ole Gunnar Solskjær tilknyttet sin tidligere klub, Manchester United, som midlertidig manager, da klubben fyrede portugisiske José Mourinho.

Nordmandens succes i klubben har nu sikret ham en permanent aftale, som løber tre år frem.

Det skriver Manchester United på sin hjemmeside.

- Fra den første dag har jeg følt mig hjemme i denne særlige klub, siger Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

 • Født: 26. februar 1973 i Kristiansund, Norge
 • Tidligere klubber som træner: Manchester Uniteds reservehold, Molde, Cardiff og Clausenengens U19-hold
 • Tidligere klubber som spiller: Clausenengen, Molde og Manchester United
 • Kampe/mål for Manchester United: 366/126
 • Landskampe/mål for Norge: 67/23
 • Meritter som træner
 • Norsk mester med Molde i 2011 og 2012
 • Norsk pokalmester med Molde i 2013
 • Meritter som spiller
 • Engelsk mester seks gange (1996/97, 1998/99, 1999/2000, 2000/01, 2002/03, 2006/07)
 • FA Cup-vinder to gange (1999 og 2004)
 • Champions League-vinder en gang (1999)

Flere britiske og norske medier har allerede skrevet, at en permanent aftale var så godt som sikker, mens flere spillere også har meldt ham som en sikker United-træner i fremtiden.

En ære, siger Solskjær

Som aktiv spillede han i Manchester United fra 1996 til 2007, hvor han scorede 126 mål i 366 kampe. Efterfølgende tog han sig af trænertjansen for klubbens reservehold.

Siden blev han cheftræner i norske Molde af to omgange kun afbrudt af en kort periode i Cardiff, før han altså i december sidste år vendte tilbage til Manchester.

- Det var en ære at være Manchester United-spiller og siden starte min trænerkarriere her, siger Solskjær.

- De seneste måneder har været en fantastisk oplevelse, og jeg vil gerne takke trænerne, spillerne og staben for det arbejde, vi har lavet indtil nu.

- Det her er jobbet, jeg altid har drømt om at have, og jeg er mere end begejstret for at få chancen for at lede klubben i lang tid og forhåbentlig fortsætte succesen, som vores fantastiske fans fortjener.

Solskjær var faktisk cheftræner i norske Molde sidste år, men fik lov til at varetage det midlertidige trænerjob i Manchester United for så at vende tilbage til den norske klub igen.

Nu bliver det i stedet et endegyldigt farvel til Molde. Sky Sports har tidligere skrevet, at Manchester United betaler Molde cirka 63 millioner kroner for at lade Solskjær skifte.

Fantastisk start

Han har indtil videre stået i spidsen for Manchester United i 19 kampe, hvor det er blevet til 14 sejre, 2 uafgjorte og 3 nederlag.

Derfor er klubben særdeles begejstret for at beholde nordmanden.

- Siden han tog over som midlertidig manager i december, har resultaterne talt for sig selv, siger klubbens næstformand, Ed Woodward.

- Ud over præstationerne og resultaterne bringer Ole en masse erfaring både som spiller og som træner, sammen med sin iver efter at give unge spillere chancen og forstå kulturen i klubben, lyder de rosende ord fra Ed Woodward.

46-årige Ole Gunnar Solskjær debuterede som træner i Manchester United med en 5-1-sejr over Cardiff i Premier League. Det blev den første af otte ligasejre i træk. 

I alt nåede Manchester United at spille 15 kampe i de forskellige engelske turneringer uden at tabe, inden holdet blev slået af Arsenal den 10. marts.

I mellemtiden tabte Manchester United hjemmekampen mod Paris Saint-Germain i Champions League, men det vendte Solskjær til et historisk comeback, da United vandt returkampen med 3-1 og dermed spillede sig videre til kvartfinalerne. 

Manchester United er nummer fem i Premier League - to point efter Arsenal på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League i næste sæson. Begge klubber har otte kampe tilbage i denne sæson.