Fodbold

- Solskjær har det helt rigtige United-DNA, siger Flemming Toft

Ole Gunnar Solskjær er torsdag præsenteret som permanent manager i Manchester United.

Det var ikke just overraskende, da Manchester United præsenterede Ole Gunnar Solskjær på en treårig aftale.

Det var tværtimod ganske oplagt, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det virker som et naturligt valg. Dels fordi han har præsteret godt, efter han kom til på en midlertidig aftale, men det lå også i kortene, fordi det er en ’Sir Alex-ting’. Det er hans mand. Alex Ferguson foreslog Solskjær som midlertidig træner, og Solskjær har det helt rigtige United-DNA. Den her idé er født af Ferguson, og siden han stoppede, har Manchester United savnet en mand med samme DNA, siger Flemming Toft.

Legender på vej 'hjem'

Ole Gunnar Solskjær skrev under på en midlertidig aftale i december 2018, hvor han afløste José Mourinho. Nordmanden indledte sin tid i United, som han spillede for fra 1996 til 2007, med sejre i de otte første kampe.

Klubben nåede helt op på 15 engelske kampe i træk, inden det første nederlag kom i de engelske turneringer den 10. marts. I Champions League led Solskjær godt nok sit første nederlag som Manchester United-træner midt i februar, men her lykkedes det United at skabe et historisk comeback med 3-1-sejren på udebane over Paris Saint-Germain. Det var første gang, et hold vendte 0-2 på hjemmebane til avancement i Champions League, og dermed er Manchester United klar til dette års kvartfinaler.

Som spiller var Solskjær med til at vinde Champions League i 1999, da han scorede til 2-1 mod Bayern München tre minutter inde i finalens overtid. Ifølge Flemming Toft kan fastansættelsen af Solskjær betyde, at flere af holdkammeraterne fra The Treble-sæsonen i 1999 vender tilbage til klubben.

- Det tyder på, at Solskjær inddrager flere og flere af de gamle United-legender i sit trænerteam. Senest har han inviteret Paul Scholes til en snak, efter Scholes stoppede i Oldham. Jeg tror, United kommer til at søge tilbage til den ånd, de ikke har haft, siden Ferguson stoppede som manager.

Sir Alex Ferguson var manager i Manchester United fra 1986 til 2013. Siden har klubben haft David Moyes, Ryan Giggs (midlertidigt), Louis van Gaal og José Mourinho ansat med begrænset succes.