Fodbold

FC Helsingør købt af amerikansk selskab

Hovedparten af selskabet bag FC Helsingør er solgt til en amerikansk investeringsgruppe.

Superliganedrykkeren FC Helsingør kommer på amerikanske hænder.

En investeringsgruppe med amerikanske Jordan Gardner har købt 51 procent af aktierne i klubben, der i øjeblikket ligger næstsidst i 1. Division.

Ifølge Forbes har investeringsgruppen betalt 7,1 millioner kroner for aktierne. Investeringen sikrer også Jordan Gardner positionen som formand i klubben.

I en pressemeddelelse fortæller FC Helsingør, at målet med salget er at øge fokusset på talentudvikling primært lokale men også amerikanske spillere.

- Det har været meget vigtigt for os, at vi stod fast på den lokale forankring. Vi har i snart en del år været kendt som en klub, der gav spilletid til unge danske fodboldtalenter, der måske var faldet lidt ’gennem sprækkerne’ andre steder.

- Det skal vi blive ved med, samtidigt med at vi i endnu højere grad end nu skal have talenter op fra vores eget akademi som vi skal gøre til 1. Divisions- og Superligaspillere, fortæller FC Helsingørs direktør Janus Kyhl i pressemeddelelsen.

Ifølge Forbes ejer investeringsgruppen også mindre dele af den engelske Championship-fodboldklub Swansea samt den amerikanske basketballklub Golden State Warriors.

FC Helsingør bliver dog den første klub, hvor gruppen ejer aktiemajoriteten.

- Klubben har en stærk infrastruktur, en meget stærk sportslig ledelse, samt en dygtig administration, et nyt stadion lige om hjørnet, og et akademi der har rykket sig med stormskridt de senere år. Vi vil skabe et af Danmarks bedste ungdomsakademier, hvor en god blanding af unge danske spillere og de bedste amerikanske talenter fra vores samarbejdspartnere skal udvikles til dansk topfodbold, og på længere sigt udlandet, siger Jordan Gardner i en pressemeddelelse.

Det er Helsingørs ambition at blive en fast del af de 15 bedste klubber i Danmark. Klubben har i foråret haft gang i en aktieemission, der grundet et lidt for lavt salg blev udviddet til i dag, har klubben tidligere skrevet.