Fodbold

FC Roskilde er reddet fra konkurs

1. divisionsklubben FC Roskilde har fundet millioner, der kan sikre klubbens fortsatte eksistens.

Spillere, ledere og fans i FC Roskilde kunne fredag eftermiddag puste ud, tage det roligt igen og gå på weekend med stor glæde.

Her stod det således klart, at den lokale fodboldklub undgår en truende konkurs.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

- I forlængelse af vores seneste udmelding om kapitalfremskaffelsen i FC Roskilde er det med stor glæde, at det nu er lykkedes at sikre et tilstrækkeligt grundlag for den videre rejse for FC Roskilde, skriver klubben på sin hjemmeside.

Tidligere fortalte Carsten Salomonsson, der er klubbens nye hovedaktion√¶r til Ekstra Bladet, at der hos lokale virksomheder var fundet de n√łdvendige penge til at drive klubben videre.

Han fortalte samtidig, at det er lykkedes at hente flere penge end det n√łdvendige bel√łb for at undg√• en konkurs.

- Jeg fester lige nu. Vi er reddet, sagde Carsten Salomonsson til Ekstra Bladet.

FC Roskilde har de seneste uger været på kanten af konkurs, da klubben har manglet 3,5 millioner for at kunne fortsætte.

Fredagens tilf√łrsel af penge betyder if√łlge den nye klubejer, at FC Roskilde har penge til at k√łre videre de n√¶ste par √•r.

Carsten Salomonsson har sammen med Bo Tue Knudsen, der hidtil har været hovedaktionær i FC Roskilde, arbejdet på at redde klubben fra konkurs.

- Det er kun lykkedes ved en enestående indsats fra en gruppe af lokale erhvervsfolk og private personer med stor veneration for FC Roskilde og dets netværk.

- Carsten Salomonsson er overv√¶ldet og utrolig glad for den store opbakning og st√łtte fra erhvervsnetv√¶rket og mener, at det er den bedste l√łsning til at drive FC Roskilde fremadrettet, skriver klubben.

Fredagen b√łd forinden nyheden om klubbens redning p√• hektisk aktivitet og m√łder med flere lokale virksomheder.

Omkring middagstid fortalte Carsten Salomonsson, at klubben manglede 1,6 millioner kroner for at nå i mål.

På trods af den usikkerhed, som har hængt over klubben i et stykke tid, har holdet præsteret flot i foråret indtil videre i landets næstbedste fodboldrække

Efter et nederlag til oprykningsaspiranterne fra Silkeborg i forårspremieren, spillede Roskilde 2-2 mod Fremad Amager, inden man i de to seneste runder har slået nedrykningskonkurrenterne fra Hvidovre og Thisted.

Det har givet fire points luft til nedrykningsstregen.

S√łndag venter endnu et vigtigt brag i bunden, n√•r Roskilde bes√łger FC Helsing√łr, som er placeret lige under stregen.