Fergusons højre hånd har tre råd til Solskjær

Tidligere Manchester United-træner René Meulensteen giver Ole Gunnar Solskjær tre gode råd, inden næste sæson begynder.

Flere måneders godt arbejde første torsdag til en stilling som fast cheftræner i Manchester United for Ole Gunnars Solskjær.

Siden har flere klubkoryfæer og trænerkollegaer både rost fastansættelsen, men også med advaret nordmanden om, at det hårde arbejde først for alvor starter nu.

Det samme har den tidligere mangeårige assistenttræner under Sir Alex Ferguson, René Meulensteen, der til VG opremser sine tre vigtigste råd til Solskjær.

  1. Han skal sørge for at opretholde de gode resultater sæsonen ud, så holdet tager en god følelse med sig ind til næste sæson.
  2. Han skal træffe de rigtige valg i transfervinduet til sommer. Der er mange aldrende spillere i truppen, så han har brug for yngre spillere med energi, men som samtidig passer ind i klubbens DNA. Jeg tror, han har brug for en del nye spillere.
  3. Han skal sikre sig at få en god optakt til den kommende sæson, så han kan fortsætte med at udvikle den spillestil, han vil bruge, mens han samtidig skal implementere de nye spillere.

Har allerede brudt 'den gyldne regel'

Bortset fra en afstikker til Brøndby i 2006/07-sæsonen arbejdede René Meulensteen som træner i Manchester United i 12 år fra 2001 til 2013, hvor han i de sidste seks år fungerede som assistenttræner på førsteholdet.

- Vi havde en gylden regel under Ferguson: Aldrig tab to kampe i træk.

Og netop den regel brød Ole Gunnar Solskjær i de sidste to kampe inden den netop overståede landsholdspause, hvor United røg ud af FA Cuppen med et nederlag til Wolverhampton, efter at have tabt til Arsenal i Premier League i kampen forinden.

Siden er den 46-årige nordmand som bekendt blevet permanent cheftræner, og derfor er der ikke plads til selv korte dårlige stimer.

- Som midlertidig manager ser han enden af tunnellen, og han skal 'bare' lede holdet i så og så mange kampe, før ansvaret bliver en andens. Nu er det er helt andet pres, og hvis de næste to kampe ikke går godt, vil folk allerede stille spørgsmål ved ansættelsen, mener Meulensteen.

Ole Gunnar Solskjær blev hentet ind som midlertidig cheftræner fra Molde i december sidste år. Siden er det blevet til 19 kampe og 14 sejre.