Fodbold

Bendtner er tilbage i Rosenborgs trup - udtaget til sæsonpremiere

Den 31-årige angriber var ikke udtaget til den sidste testkamp før starten på den norske sæson.

Nicklas Bendtner er med i truppen for Rosenborg, der søndag tager hul på den nye sæson.

Danskeren sad ellers ude, da de norske mestre spillede den sidste testkamp forud for titelforsvaret.

Træner Eirik Horneland kaldte grundlaget for at udtage Nicklas Bendtner til generalprøven mod svenske Norrköping "for tyndt", men lovede i samme ombæring, at han ville blive udtaget til første ligakamp mod Bodø/Glimt.

- Nicklas ser rigtig godt ud. Jeg synes, at han har responderet utroligt godt denne uge, og han har haft en god udvikling på træningsbanen, sagde Eirik Horneland til TV 2 Norge.

Og træneren holder altså sit ord, selvom Rosenborg uden Nicklas Bendtner fandt vej til nettet for første gang i tre træningskampe, da de vandt generalprøven 3-0.

Det betyder, at Nicklas Bendtner er i spil til sine første gældende minutter siden en Europa League-kamp 29. november sidste år.

For med i Rosenborg-trænerens 18 mands store trup er den tidligere danske landsholdsangriber. Det samme gælder den nuværende landsholdsspiller og holdets anfører Mike Jensen.

Fodlænke forhindrede opstart

Det betyder også, at det ikke koster ligakampe for Nicklas Bendtner, at en fodlænke forhindrede ham i at træne med holdkammeraterne i begyndelsen af opstarten.

Her afsonede han en 50 dage lang dom for vold mod en taxachauffør i København. Det betød, at han måtte træne alene på dansk grund.

- Der er lagt et konkret træningsprogram for ham i afsoningsperioden, som er udarbejdet af klubben og Nicklas i fællesskab.

- Han kommer til at træne alene og vil blive fulgt af vores sportslige stab. Han vil få mulighed for at træne hver dag, forklarede daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug dengang.

Tidligere på ugen udtalte træner Eirik Horneland imidlertid, at han ikke vidste, om Nicklas Bendtner ville blive klar til sæsonåbneren.

Men det er altså sket, og dermed er han med i nordmændenes første ligakamp siden november måned.

Her fik Nicklas Bendtner 85 minutter mod Bodø/Glimt, som venter igen i aften.