AGF-direktør afviser hacking: AaB har anvendt vores konto

Ifølge AGF-direktør blev AaB's dødbolddata ikke brugt af aarhusianerne før sidste kamp i grundspillet.

En ungdomstræner i AGF så dødbolddata fra AaB i computerprogrammet Sideline Sports, men AGF valgte ikke at bruge det til noget, da holdene mødtes i sidste runde af Superligaens grundspil.

Det siger AGF's direktør, Jacob Nielsen, mandag efter kampen mod Vejle, hvor han samtidig tager skarp afstand fra, at AGF skulle have hacket AaB.

Det var nemlig aarhusianernes egen konto, understreger Jacob Nielsen.

- Vi fik adgang til AaB’s dødboldsmønstre dagen før den sidste grundspilskamp mod dem. Vi har ikke brugt de data, og det er vores egen konto, så jeg kan ikke se, at vi har gjort noget forkert, siger Jacob Nielsen.

Kontoen, som er AGF’s egen, delte AGF's ungdomstræner Dennis Ramonn med Allan K. Jepsen, da de begge var i AGF. Allan K. Jepsen er nu assistenttræner i AaB.

- Allan K. Jepsen, som har været ansat i en årrække som ungdomstræner her i AGF, har delt en bruger med vores U17-træner, Dennis Ramonn. Det er de fuldt bevidste om begge.

- Dagen før kampen mod AaB i sidste runde af grundspillet faldt Dennis Ramonn over kontoen, da han skulle forberede sin egen ungdomskamp. Han gik ind i vores eget system, og hvordan AaB’s dødbolde lå derinde, kan jeg ikke svare på.

Jacob Nielsen kunne ligeledes fortælle, hvad der skal ske videre i forløbet.

- Kontoen er lukket nu. Vi kan ikke få tilgang til det mere. Meget af vores data på ungdomsniveau er også væk.

I samråd med AaB er klubben nu ved at finde ud af, hvor meget af AGF’s data, der er røget til Aalborg. AGF bruger kun systemet i sin ungdomsafdeling.

AGF-træner David Nielsen kunne efter kampen fortælle, at sagen ikke har fyldt internt i truppen.

- Vi har ikke talt om sagen i spillertruppen, siger David Nielsen.

Historien blev første gang beskrevet af Ekstra Bladet søndag aften.

Avisen skrev, at en person i Aarhus - sandsynligvis i AGF - via en computer havde adgang til Allan K. Jepsens skematiske optegnelser af dødbolde.

Ifølge Ekstra Bladet ændrede AaB derfor på sine dødbolde før kampen, som endte 3-1 til nordjyderne - blandt andet på et mål til 1-0 af Kasper Pedersen efter en dødbold.

AaB har endnu ikke udtalt sig om sagen.