Evra risikerer straf efter anklager om homofobi

Anklagemyndigheden har indledt en undersøgelse af Patrice Evra, der beskyldes for homofobiske kommentarer.

Fodboldspilleren Patrice Evra risikerer at blive straffet for sine kommentarer i kampen mellem Paris Saint-Germain og Manchester United.

Anklagemyndigheden i Paris har indledt en undersøgelse af franskmandens kommentarer.

Evra, der har spillet for Manchester United, kaldte blandt andet PSG for "en flok svanse", da pariserklubben blev slået ud af Champions League.

Og han påpegede, at "her er det de rigtige mænd, der bestemmer" med henvisning til den engelske storklub.

Videoen blev lagt på Instagram, hvor den mødte stor kritik fra blandt andet PSG og interesseorganisationer, der kæmper for homoseksuelles rettigheder i Frankrig.

Blandt dem er foreningen Red Direct, som ser anklagemyndighedens retlige skridt som en tidlig sejr.

- Det er meget tilfredsstillende for Red Direct, siger talsmanden Julien Pontes, som roser, at anklagemyndigheden i Paris har handlet så hurtigt.

Det var grupperne Stop Homophobia og Mousse, som i sidste uge anmeldte Evras kommentarer til de franske myndigheder i håb om at få dem til at kigge på sagen.

Evra har afvist, at kommentarerne i videoen skulle have homofobisk indhold.

- Jeg lavede en video - som en ven og ment som en joke - og de franske medier blev opmærksomme på den, fordi jeg brugte ordet "pédé". Det oversatte de til, at jeg er imod homoseksuelle.

- Jeg er ikke homofob. Jeg elsker alle. Så hvis jeg fornærmede nogle, eller hvis jeg har såret nogle, så har jeg allerede undskyldt, skrev Evra på Twitter.

37-årige Evra spillede senest i Premier League-klubben West Ham, som han forlod i sommeren 2018.