Fodbold

Svækket Bayern er pisket til point i brag mod Dortmund

Dortmund kan bringe sig foran med fem point i Bundesligaen i tilfælde af sejr i topkamp over Bayern München.

Borussia Dortmund har i store dele af sæsonen lignet et kommende tysk mesterhold, men et formdyk i det tidlige forår har lukket Bayern München helt tilbage i titeldysten.

Bayern var dog det seneste hold til at dumme sig med 1-1 i sidste weekend mod Freiburg, så nu fører Dortmund Bundesligaen med to point ned til Bayern inden lørdagens topbrag og de sidste syv spillerunder.

Derfor er Bayern nærmest pisket til at hente point i hjemmekampen mod Dortmund, men ugen op til kampen har ikke været den mest opløftende for Bayern.

Ud over det uafgjorte resultat mod Freiburg var Bayerns defensiv en gavebod, da holdet kun med nød og næppe onsdag vandt pokalsemifinalen på hjemmebane med 5-4 over Heidenheim fra 2. Bundesliga.

- Vi skal starte med at forsvare godt igen, både individuelt og som hold. Det handler om attitude, siger Bayern-træner Niko Kovac.

Et haltende Bayern-mandskab

Han har ovenikøbet skader at forholde til sig op til storkampen. Arjen Robben og Alphonso Davies er skadede, og hverken Manuel Neuer eller David Alaba trænede med resten af truppen torsdag.

Dertil fortæller Kovac, at Lewandowski i nogle dage har døjet med sygdom.

Alt dette til trods kræver træneren sejr.

- Dortmund er i gang med en glimrede sæson, så der er lagt op til en interessant og lige kamp.

- I sidste ende kan det koges ned til, hvem der på dagen er bedst. Vi vil vinde for enhver pris. Klubben, fansene, alle ønsker at vinde kampe, pointerer Kovac.

Hos Dortmund er man bevidst om kampens vigtighed, men afgørende for mesterskabskampen mener Dortmund-træner Lucien Favre ikke, at den er.

- Selvfølgelig er det en speciel kamp, men der er altså syv runder tilbage.

- Vinder vi, er det ikke slut. Spiller vi uafgjort, er det heller ikke slut. Og vinder Bayern, er alt åbent, mener Lucien Favre.

Ingen udebanesejr i fem år

Dortmund har ikke vundet en ligakamp ude mod Bayern siden 2014, og det kræver en stor præstation at gøre det lørdag, mener offensivspilleren Mario Götze.

- Det bliver vigtigt at spille på topniveau i 90 eller 95 minutter, da det bliver de helt små ting, der kommer til at afgøre kampen.

- Vi skal både være modige og kloge i vores tilgang, understreger Mario Götze.

Den tyske topkamp fløjtes op på Allianz Arena lørdag klokken 18.30.