Fodbold

AaB i hård kritik: Hobros bolddrenge opførte sig som snotunger

AaB var i løbet af kampen tydeligt utilfreds med Hobros bolddrenge, da de to mandskaber spillede 1-1 søndag.

AaB spillede en skidt kamp. Men i overtiden lykkedes det alligevel aalborgenserne at sikre sig en ny sæson i Superligaen, da den unge angriber Mikkel Kaufmann scorede sit første Superliga-mål.

Pål Alexander Kirkevold havde ellers sendt Hobro foran 1-0 efter 19 minutter, da han udnyttede et kæmpe forsvarskoks.

Dog var det en noget kontroversiel kritik, der fyldte mest gennem anden halvleg og efter kampen.

Her var gæsterne tydeligt frustreret over Hobros bolddrenge, der ifølge udeholdet flere gange forhalede tiden med ufine metoder.

AaB-trænerne tog blandt andet bolden fra en af boldrengene for hele tiden at have en bold liggende foran sig. Tre minutter inde i overtiden kunne frustrationerne også ses inde på banen, da Kasper Kusk skubbede en af boldrengene, der stod med ryggen til og havde bolden i hænderne.

Især sportsdirektør Allan Gaarde var utilfreds og kaldte efter kampen oplevelsen for østeuropæiske tilstande.

- Det er jo bizart, at det er et tema. Men der var nogle bolddrenge, som opførte sig som snotunger. De ville stjæle billedet og genere vores spillere.

- Jeg forventede ikke, at sådan noget kunne ske i Danmark. Det er sådan noget, man kan forvente, når man spiller i Østeuropa, siger Allan Gaarde.

Frustrationerne var ikke kun udenfor banen. Dette blev tydeligt, da Kasper Kusk i slutningen af kampen fik nok og konfronterede en af bolddrengene.

- Bolddrengene gemte boldene under banderne, kastede dem i maven på os og vendte ryggen til os, når vi ville have boldene.

- Jeg tog fat i den ene bolddreng, og fortalte ham at han ikke skal gøre de ting. Men jeg tror aldrig, at jeg har oplevet sådan noget i Superligaen, siger Kasper Kusk.

Også AaB's Lucas Andersen var svært utilfreds efter kampen.

- Jeg synes, det er pinligt, når vores målmand kommer ud til det syvende hjørnespark, og de triller bolden ned bag banden. Jeg synes, man skal vise lidt respekt. De går alle sammen og drømmer om at blive professionelle fodboldspillere, og når vi så kommer her, så sidder de og kaster boldene væk og prøver at slå boldene væk, når de bliver kastet ind fra trænere og spillere, sagde Lucas Andersen efter kampen til TV3 Sport.

- Det er ikke i orden, og det er mangel på klasse fra hvem end, der nu har besluttet, at bolddrengene skulle agere sådan. Så synes jeg bare, det er in their face, at vi scorer til sidst. Det er sådan, det er, når man ikke viser fairplay, så rammer det en lige i røven.

Hvem, der havde ansvaret for bolddrengenes opførsel, er stadig uklart.

Men Hobros sportschef Jens Hammer Sørensen afviser dog blankt, at der er tale om en bevidst forhaling af tiden fra Hobros side.

- Det er en usaglig kritik og selvfølgelig ikke vores beslutning, siger sportschefen.

Jens Hammer ønskede ikke at kommentere yderligere på AaB's kritik.