Fodbold

VAR-brug og scoring i 95. minut - Lazio redder point mod underdog

Der var både VAR og en scoring i sidst minut impliceret, da Lazio spillede uafgjort hjemme mod midterholdet Sassuolo.

Lazio mistede søndag aften to vigtige point, da den italienske klub overraskende spillede 2-2 på hjemmebane mod Sassuolo i Serie A.

Favoritterne kom ellers planmæssigt foran på et straffespark efter 53 minutters spil, men to Sassuolo-scoringer tvang hjemmeholdet frem på banen, hvor en scoring i 95. minut til sidst reddede det ene point.

Dermed har Lazio tre point op til AC Milan, der har 52 point på fjerdepladsen, hvilket giver adgang til Champions League. Foran Lazio ligger også Atalanta (52 point) og Roma (51 point), men Lazio har spillet en kamp færre en de andre tre hold.

VAR i spil og en scoring dybt inde i overtiden

Efter en målløs første halvleg var det Lazio, der først fik gang i måltavlen. Et indlæg fra højre side blev blokeret af en Sassuolo-spiller, og dommeren valgte hurtigt at fløjte straffespark.

Efter at have ventet i tre minutter, hvor dommeren Rosario Abisso også selv var ude og kigge situationen igennem i et godt stykke tid, kom Abisso tilbage på banen og bekræftede straffesparket. Ciro Immobile omsatte sikkert og bragte Lazio i front.

Føringen holdt kun i få minutter, inden det gik galt i modsatte ende. Sassuolos Jeremie Boga brød igennem i højre side og forsøgte et indlæg. Lazio-clearingen endte lige i fødderne på en ny Sassuolo-spiller, der sparkede mod mål, hvor Rogerio til sidst stod klar til at prikke bolden ind midt for mål.

I 89. minut så det ud til, at udeholdet skulle skabe en kæmpe overraskelse, da en kontrachance til sidst sendte indskiftede Domenico Berardi alene med Lazio-målmanden. Berardi svigtede ikke og sparkede iskoldt udeholdet foran 2-1.

Fem minutter inde i overtiden dumpede bolden ned på kanten af feltet efter et Lazio-hjørnespark. Hjemmeholdt bevarede presset, og så blev bolden ellers sendt ind foran, hvor Senad Lulic stod klar til at prikke bolden i målet til kampens resultat 2-2.

Mens Lazio har 49 point og kæmper om de europæiske pladser, ligger Sassuolo placeret midt i tabellen på en 11.-plads med ni point ned til Bologna på en nedrykningsplads.

Søndagens resultater i Serie A

  • Fiorentina 0-1 Frosinone
  • Cagliari 2-1 Spal
  • Udinese 3-2 Empoli
  • Inter 0-0 Atalanta
  • Lazio 2-2 Sassuolo
  • Napoli - Genoa (kampstart 20.30)