Fodbold

Brøndby-fans synger homofobisk sang mod Viktor Fischer

Dagen efter FC Københavns Viktor Fischer råbte op om homofobiske tilråb fra OB-fans, fulgte Brøndby-fans op med endnu en homofobisk sang.

Det seneste døgn har det ikke været resultaterne, der har været i fokus i dansk fodbold, men derimod en række homofobiske tilråb, som FC Københavns Viktor Fischer blev mødt af i Odense.

Dagen derpå var der igen Superliga-fodbold, da FC Nordsjælland og Brøndby spillede 1-1 i Farum. Det er dog en episode efter kampen, der tager fokus. En stor gruppe Brøndby-fans, der så ud til at omfatte flere hundrede personer, brugte lejligheden til at synge om Viktor Fischer:

- Fischer han er gay, alléz alléz, Fischer han er gay, Fischer han er gay, Fischer han er gay, alléz alléz, gjaldede det ud over stadionet, hvilket en video hos TV3 Sport viser, ligesom det bakkes op af en video på Twitter:

Brøndby tager afstand fra tilråb

TV 2 SPORT har efterfølgende været i kontakt med Brøndbys kommunikationschef, Christian Schultz, der er klar i mælet.

- Vi tager stærk afstand fra episoden. Ligesom vi tager stærk afstand fra homofobi og andre lignende tilråb. Det er fuldstændig uacceptabelt og skuffende, at det finder sted. Vi vil indlede en dialog med de forskellige fangrupper og gøre det fuldstændig klart for dem, at det kan vi som klub ikke acceptere.

På billederne fra Brøndby-tribunen er det tydeligt at se ansigterne på en lang række af de personer, der synger om Viktor Fischer. Brøndbys kommunikationschef ønsker dog ikke at spekulere i, om det kan ende med en straf til nogle af klubbens fans.

- Lige nu handler det om, at vi ønsker at gøre det helt tydeligt for vores fans, at vi tager stærk afstand fra det her, siger Christian Schultz.

Fischer kalder det en dårlig kultur

Til FC Københavns træning tidligere mandag var TV 2 SPORT i kontakt med Viktor Fischer, hvor han satte flere ord på, hvorfor det ikke nødvendigvis er et problem for ham personligt med homofobiske tilråb, som dem han oplevede i Odense, men generelt for kulturen:

- Jeg oplevede specifikke sange imod mig, der var henvendt til mig ved navns nævnelse, at jeg skulle være homoseksuel. Det er slet ikke problemet. Jeg har ikke noget imod at blive kaldt det ene, andet og det tredje. I den her sag er problemet for mig, at ordet 'homo' bliver brugt som et skældsord. Det er en rigtig dårlig kultur for unge mennesker og generelt alle, der kommer på et fodboldstadion for at se fodbold, sagde Fischer.

Jeg håber, at der er nogen, der anmelder det, eller at Disciplinærinstansen selv tager det op

Jakob Høyer, DBU's kommunikationschef

Fischer og FCK vandt udekampen 1-0 over OB søndag aften. Efterfølgende gik Fischer ned mod OB's fans, mens han sendte fingerkys mod hjemmeholdets tribune. Det var der en helt særlig grund til.

- Nogen vil måske mene, at man skal holde sig for god til at råbe til fansene, men jeg valgte at gøre det. Nu håber jeg, det bliver belyst, at OB's fans synger homofobiske sange mod spillerne, sagde Fischer allerede søndag, mens han dagen derpå uddybede over for TV 2 SPORT:

- Jeg synes, jeg havde en oplagt mulighed for at gå ud og nævne det. Der var nogle ting og sager, som skete på banen efterfølgende. Det havde været rigtig skidt af mig at tie omkring det, fordi jeg kunne forklare mig selv, og så er det en rigtig dårlig kultur. Jeg følte mig forpligtet til at gå ud og snakke om det.

DBU håber på efterspil i sag om homofobiske tilråb

Den tidligere OB-spiller Mathias Jørgensen bekræftede søndag aften på Twitter, at der også var homofobiske sange om Viktor Fischer i en kamp tidligere på sæsonen, hvor den unge kantspiller selv var på banen.

Selv tog OB afstand fra episoden, men slog samtidig fast, at det er for sent at straffe folk bag de homofobiske sange. Det er en opfattelse, der på ingen måde deles hos Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Jeg håber, at der er nogen, der anmelder det, eller at Disciplinærinstansen selv tager det op, så der kan blive fulgt op, og at det her kan få nogle konsekvenser, sagde DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, tidligere mandag til Ritzau.

Om Fodboldens Disciplinærinstans vil tage sagerne op, er endnu uvist. TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Fodboldens Disciplinærinstans, som er dem, der håndterer sager som disse og afgør, om en forseelse skal føre til straf.