Fodbold

For sent at straffe folk bag homofobiske sange, siger OB-boss

De personer, der søndag sang homofobiske sange, straffes ikke, lyder det fra OB. Homofobiske sange forekommer ofte i dansk fodbold, siger direktør.

Det er for sent at straffe de personer, der søndag sang homofobiske sange rettet mod F.C. Københavns Viktor Fischer i superligaopgøret mellem OB og FCK.

Det siger OB's kommercielle chef, Jack Jørgensen, til Ekstra Bladet.

- Vi kigger fremad. Det løb er kørt. Det vigtigste for mig er at appellere til deres sunde fornuft. Vi skal have folk til at tænke sig om og reflektere over konsekvensen af deres gerninger. Og at det både kan få konsekvenser for dem selv og for klubben, siger han til Ekstra Bladet.

Lignende overtrædelser vil få konsekvenser

Men sker der lignende overtrædelser af stadionreglementet, vil det få konsekvenser for de involverede, bebuder OB-chefen.

- Det står jo også i stadionreglementet i Superligaen, at man ikke må ytre sig krænkende, og det, vi som klub kan gå ind og vurdere på, er, om der er nogen, der skal have nogle kampes karantæne, hvis de bliver taget i noget - som eksempelvis de her tilråb i går, siger Jack Jørgensen til avisen.

Den kommercielle chef vurderer, at 20-30 personer stod bag de homofobiske sange og tilråb.

Jack Jørgensen fortæller videre, at han måske godt kan nikke genkendende til, at han har oplevet det før, og at OB dengang var i dialog med sine fans og forsøgte at lægge problemet ned og få det stoppet gennem fanklubben.

Han understreger dog, at søndagens sange kom fra personer, der ikke har direkte tilknytning til fanklubben.

Forekommer ofte i dansk fodbold

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, er glad for, at Viktor Fischer valgte at sætte fokus på de homofobiske sange, som ifølge Øland ikke er et særtilfælde i dansk fodbold.

- Det er trist, når det sker, men det forekommer desværre ofte i dansk fodbold, siger Mads Øland til DR.

- Hvis Viktor havde vendt det døve øre til, var der ikke kommet noget ud af det, og det er jo det, der desværre oftest sker. Når der ikke er nogen, der reagerer på det, kan vi heller ikke komme problemet til livs.

Både OB og F.C. København samt begge klubbers fanklubber har taget afstand fra homofobi.

Kan få konsekvenser for OB

Men sagen kan få et efterspil for den fynske klub, hvis Fodboldens Disciplinærinstans vælger at gå ind i sagen.

- Eventuelle sanktioner er en sag for Fodboldens Disciplinærinstans, som kan tage sagen op, skriver DBU på Twitter.

I et andet tweet opfordrer fodboldunionen til at give homofobi sparket.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, men han er ikke vendt tilbage på henvendelserne.