Fodbold

OB- og FCK-fanklubber tager afstand fra homofobi

Efter søndagens homofobiske sange mod Viktor Fischer tager officielle fanklubber afstand fra homofobi.

De officielle fanklubber i Odense Boldklub (OB) og F.C. København (FCK) tager i et fælles statement stærk afstand fra homofobiske sange og tilråb.

Det skriver fanklubberne efter søndagens superligakamp mellem de to mandskaber i Odense. Her blev FCK's Viktor Fischer udsat for homofobiske slagsange fra endetribunen med OB's mest inkarnerede fans.

- Under gårsdagens kamp mod FCK var der på Richard Møller Nielsen-tribunen en episode, hvor en gruppe tilskuere sang mod Viktor Fischer, at han er homo.

- Det er vigtigt for De Stribede (OB's fanklub, red.) at gøre opmærksom på, at det ikke er en sang, der blev startet af os, og vores mand i capotårnet forsøgte aktivt at starte en ny sang for at overdøve det, hver gang denne sang mod Fischer blev startet op.

- Vi som fanklub kan ikke holde styr på, hvad der bliver råbt eller sunget på hele Richard Møller Nielsen-tribunen, men vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad der står i vores magt, for at tilråb som disse bliver stoppet fuldstændigt, da vi hverken kan eller vil acceptere dette.

Jeg håber, at hvis ikke Superligaen gør noget ved det, så skal OB selv gøre noget ved det i forhold til deres fans

Viktor Fischer, fodboldspiller

- Sammen med FCK's fanklub, FCKFC, tager De Stribede stærk afstand fra homofobiske og racistiske sange og andre diskriminerende tilråb. Vi håber selvfølgelig på, at Superligaens andre fanklubber vil støtte op om dette, så vi sammen kan få sat en stopper for det, lyder det i meddelelsen, der er underskrevet af bestyrelserne i de to fanklubber.

OB har iværksat undersøgelse

Også klubberne OB og FCK har taget klar afstand fra homofobi.

- Vi er godt klar over, at fodbold kalder på de store følelser, og man kan blive sur, vred og skuffet. Men vi vil ikke acceptere tilråb, som har homofobisk, racistisk eller diskriminerende karakter, skriver den fynske klub på Twitter.

- F.C. København bakker Viktor Fischers og øvrige spilleres udtalelser efter kampen 100 procent op og tager klar afstand til alle former for homofobi, skriver FCK i en pressemeddelelse.

Den københavnske klub skriver videre, at den efter kampen har evalueret situationen og sender sine observationer videre til OB for at bistå dem i deres interne undersøgelse af sagen.

- Vi ved, at alle i Odense Boldklub, præcis som vi, tager afstand fra homofobi, og derfor vil vi hellere bruge energien på løsninger end indberetninger mod klubben.

- Vi vil ligeledes tage en dialog med vores egne fans og opfordrer også alle andre klubber og øvrige interessenter i dansk fodbold til at tage en konkret diskussion om den her problemstilling, så ingen længere skal høre på den slags tåbeligheder på de danske fodboldstadioner - og selvfølgelig heller ikke andre steder, lyder det fra FCK.

FCK øgede forspringet til FCM

På banen i Odense vandt FC København 1-0.

Efter sejren gik Viktor Fischer ned mod OB-fansene og tildelte dem fingerkys, hvilket kun provokerede dem yderligere.

- Homofobi skal ikke accepteres, og det skal ses på linje med racisme. Jeg håber, at hvis ikke Superligaen gør noget ved det, så skal OB selv gøre noget ved det i forhold til deres fans.

- Nogen vil måske mene, at man skal holde sig for god til at råbe til fansene, men jeg valgte at gøre det. Nu håber jeg, det bliver belyst, at OB's fans synger homofobiske sange mod spillerne, sagde Fischer til TV3+ efter kampen.

Med sejren har FCK nu 67 point. Det er fem point flere end FC Midtjylland på andenpladsen. OB er fortsat på tredjepladsen - fire point foran Brøndby, der møder FC Nordsjælland på udebane mandag aften.