Fodbold

- Det er uacceptabelt, pinligt og over grænsen, siger Brøndby-fanklub

Brøndby Support tager ligesom Brøndby IF afstand fra homofobi og de tilråb, der var rettet mod F.C. Københavns Viktor Fischer i Farum mandag aften.

Bare et døgn efter OB-fans' homofobiske tilråb mod F.C. København-spilleren Viktor Fischer, fulgte Brøndby-fans op med en ny homofobisk sang rettet mod samme person.

Det skete efter Brøndby IF's 1-1-kamp mod FC Nordsjælland i Farum, hvor en gruppe valgte at blive i udebaneafsnittet for at gjalde Fischer, han er gay, alléz alléz ud over stadionet.

I et statement på sin hjemmeside kalder Brøndbys officielle fanklub, Brøndby Support, sange og tilråb af homofobisk karakter for 'komplet uacceptable'.

- I Brøndby Support har vi svært ved at sætte os ind i, hvad der får nogen til at starte sådan sang i det hele taget og i særdeleshed på en dag, hvor medierne og fodbolddanmark har ekstrem fokus på homofobi på og uden for banen.

- Det er muligt, at de fans, der sang med til dagens kamp, ikke opfatter det som udtryk for homofobi og i øvrigt ikke opfatter sig selv som homofober. Men lad os slå fast med det samme; Det er uacceptabelt, pinligt og over grænsen for, hvad der bør accepteres til fodbold i 2019. Det er homofobisk, ligesom det er racistisk at lave abelyde efter mørke spillere.

Hank op i dig selv og sidekammeraten

Fanklubben understreger ligeledes, at den reagerer kraftigt på sangen mandag aften, fordi homofobi og bekæmpelsen af den er blevet et stort samfundsemne, som den bakker op om.

- Vi er helt bevidste om, at det ikke er første gang, en Brøndby-tribune har sunget sange, der i sit udtryk må betragtes som homofobiske. Men ligesom vi op gennem tiden har lært, hvor grænsen for racisme går, og hvornår man bør reagere på det, så gælder det samme med homofobi. Og i aften blev grænsen overtrådt på en måde, som vi hverken kan eller vil sidde overhørig.

Brøndby Support opfordrer til sidst alle Brøndby-fans til at hanke op i sig selv og sidekammeraten.

- Vi har stoppet racistiske tilråb, så lad os sammen stoppe homofobiske tilråb og hæve niveauet. Fodbold handler om at bakke sin hjerteklub op, og en del af det er også at være i opposition til rivalen. Men der er ærligt talt masser af kraftfulde måder at gøre det på, som ikke er diskriminerende.

- Vi har alle et fælles ansvar for at stoppe det. Tag fat i din sidekammerat, hvis du oplever homofobiske tilråb. Vær med til at starte andre sange, så vi sammen kan overdøve og stoppe det. Fodbold er for alle - uanset seksuel orientering, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning, slutter statementet.

DBU håber på efterspil

tv-billederne fra udebaneafsnittet i Farum er det tydeligt at se ansigterne på en lang række af de personer, der sang om Viktor Fischer. Mandag aften ønskede Brøndbys kommunikationschef, Christian Schultz, dog ikke at spekulere i, om det kan ende med en straf til nogle af klubbens fans.

- Lige nu handler det om, at vi ønsker at gøre det helt tydeligt for vores fans, at vi tager stærk afstand fra det her, lød det fra Christian Schultz til TV 2 SPORT.

Mandag middag slog OB's kommercielle chef, Jack Jørgensen, fast over for Ekstra Bladet, at det var for sent at straffe de OB-fans, der stod bag de homofobiske tilråb mod Viktor Fischer i Odense. Men DBU håber på et efterspil.

- Jeg håber, at der er nogen, der anmelder det, eller at Disciplinærinstansen selv tager det op, så der kan blive fulgt op, og at det her kan få nogle konsekvenser, sagde DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau mandag inden Brøndbys kamp.

Det er uvist, om OB og Brøndby vil blive straffet for deres fans' homofobiske tilråb. TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Fodboldens Disciplinærinstans, som er dem, der håndterer sager som disse og afgør, om en forseelse skal føre til straf.