Fodbold

OB og Brøndby risikerer straf efter homofobiske tilråb

Fodboldens Disciplinærinstans tager to hændelser op efter episoder, hvor tilskuere er kommet med homofobiske tilråb i Superligaen.

Fansenes homofobiske tilråb fra Superliga-klubberne OB og Brøndby rettet mod FC København-spilleren Viktor Fischer kan få konsekvenser for klubberne.

Det står klart tirsdag eftermiddag, hvor Fodboldens Disciplinærinstans har meddelt, at de tager to sager op fra kampene OB mod FC København og FC Nordsjælland mod Brøndby.

- 28. runde i Superligaen blev skæmmet af to episoder, hvor tilskuere angiveligt har råbt homofobiske tilråb på tribunerne til søndagens kamp OB-FC København og mandagens opgør FC Nordsjælland-Brøndby, står der på DBU's hjemmeside.

Ydermere oplyser de, at § 21.4 i DBU’s love giver dem mulighed for at sanktionere klubberne i henhold til § 30.1 nr. 1 og 3. Disse indbefatter 'tildeling af misbilligelser og advarsler' samt 'idømmelse af bøder og fratagelse af fortjeneste på kampe'.

Instansen har valgt at tage sagerne op af egen drift. De var ellers også blevet anmeldt af Pan Idræt, der arbejder med at kæmpe mod homofobi.

Over for TV 2 SPORT fortæller formanden for DBU's Disciplinærkomite, Jens Hjortskov, at der kommer en afgørelse inden fredag klokken 18.30, hvor den næste spillerunde indledes.

Episoder søndag og mandag

Det drejer sig om to forskellige episoder i den forgange Superliga-spillerunde.

Søndag kom FCK-spilleren Viktor Fischer i fokus, da han efter kampen mod OB brokkede sig over, at OB-fans undervejs i kampen var kommet med homofobiske tilråb mod ham.

Mandag aften var der igen tilråb, da Brøndby mødte FC Nordsjælland i Farum. Efter kampen sang en gruppe Brøndby-fans sangen "Fischer, han er gay".

Klubber og fanklubber har taget afstand

Både Brøndby og OB har efterfølgende taget afstand fra episoderne, ligesom både Dansk Boldspil-Union (DBU), Spillerforeningen og Divisionsforeningen finder tilråbene uacceptable.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, har tidligere udtalt, at forbundet gerne så, at sagen blev fulgt op.

- Jeg håber, at der er nogen, der anmelder det, eller at disciplinærinstansen selv tager det op, så der kan blive fulgt op, og at det her kan få nogle konsekvenser, sagde Jakob Høyer mandag.

Brøndby Support har også taget afstand fra hændelsen, der involverede Brøndby-tilhængerne.

- Lad os slå fast med det samme; Det er uacceptabelt, pinligt og over grænsen for, hvad der bør accepteres til fodbold i 2019. Det er homofobisk, ligesom det er racistisk at lave abelyde efter mørke spillere, skriver Brøndby Support på sin hjemmeside.