Fodbold

Solskjær-succes smitter af på flytrafikken

Ole Gunnar Solskjær er blevet permanent manager i Manchester United, hvor han blev ansat på en midlertidig aftale i december 2018. Adrian Dennis / Ritzau Scanpix

Ifølge nyhedsbureauet NTB har Ole Gunnar Solskjær skabt øget efterspørgsel på fly fra Norge til Manchester.

Nordmændene vil ikke nøjes med at sidde foran fjernsynet, når de skal se Ole Gunnar Solskjær som manager for Manchester United.

Efterspørgslen på flybilletter fra Norge til Manchester er blevet så stor, at flere og større fly sættes ind for at fragte nordmændene til England. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Flyselskabet SAS har øget antallet af ugentlige afgange fra Norge til Manchester fra syv til ti. Nordmænd kan flyve direkte til Manchester fra Oslo og Bergen.

Også hos konkurrenten Norwegian kan man genkende mønsteret.

- Vi oplever en øget efterspørgsel på rejser til Manchester og vurderer løbende at sætte flere afgange ind, siger kommunikationsrådgiver i Norwegian Tonje Næss.

Ole Gunnar Solskjær blev i december ansat som midlertidig manager for Manchester United, da José Mourinho blev fyret. I slutningen af marts blev den tidligere topspiller fastansat i klubben. Hans nye kontrakt løber i tre år.

Liverpool-succes mærkes også

Ud over Ole Gunnar Solskjærs ankomst til Old Trafford begrunder SAS den øgede efterspørgsel med Liverpools succes. Der er kun en times kørsel mellem Manchester og Liverpool, og derfor flyver mange til Manchester for at rejse videre mod titelaspiranternes hjemmebane Anfield.

- Vi har mærket en øget efterspørgsel til Manchester. Dels på grund af Liverpools sæson, men ikke mindst med Ole Gunnar Solskjærs indtræden i Manchester United.

- Det er et eventyr, som mange nordmænd helt åbenlyst ønsker at kunne opleve på nært hold på Old Trafford i Manchester.

- Vi har også flere afgange med større flyvemaskiner end tidligere. Og vi kan også meddele, at stemningen på disse ture er god, slutter Johansen.

Liverpool fører i øjeblikket Premier League med to point ned til Manchester City, der dog har spillet en kamp færre.

Manchester United ligger nummer seks. Alle topholdene mangler at spille enten fem eller seks kampe i denne sæson.