Fodbold

Champions League igen ramt af VAR-kontroverser

Liverpools Mohamed Salah tackler Portos Danilo Pereira.  Paul Ellis / Ritzau Scanpix

Flere dommervurderinger i tirsdagens Champions League-kampe deler vandene. Videohjælpen VAR er endnu en gang i fokus.

Brugen af video assistent referee, VAR, er endnu en gang det helt store samtaleemne efter tirsdagens to Champions League-kvartfinaler.

I Liverpools hjemmekamp mod Porto undlod dommer Mateu Lahoz at dømme straffespark, selvom Liverpool-forsvarsspilleren Trent Alexander-Arnold ramte bolden på armen.

Lahoz afventede, hvad VAR-dommerne besluttede, og det endte uden et straffespark.

Senere i kampen lavede Liverpools Mohamed Salah en slem tackling med knopperne forrest på en modstanders skinneben. En tackling, som stjernen ikke modtog et kort for, og som VAR ikke så igennem.

Portos målmand Iker Casillas gjorde opmærksom på kampens hændelser ved at lægge billeder op på Twitter af de to situationer – dog uden at skrive kritiske ord om dommerens beslutninger i kampen, som Liverpool vandt med 2-0.

- Jeg er 100 procent optimistisk. Vi må ikke tro, at vi er ude endnu, skriver han blandt andet.

Den tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg mener, at Mohamed Salah burde have været udvist.

- Mohamed Salah er heldig med ikke at få rødt kort. VAR skulle have sendt dommeren ud at kigge på situationen, hvor jeg er sikker på, at han ville have sendt Salah ud, siger Clattenburg, der dømte Champions League-finalen i 2016.

I den anden kvartfinale mellem Tottenham og Manchester City kom VAR også i fokus. Her blev der dømt et straffespark til City, efter kampens dommer Björn Kuipers i første omgang havde dømt hjørnespark uden nogen appeller for straffespark.

Men i øret fik han at vide, at situationen skulle ses igennem, og her så han, at Tottenhams Danny Rose blokerede et skud med sin arm inde i eget straffesparksfelt – og derfor blev der dømt straffespark.

Mark Clattenburg mener, at dommeren havde ret i denne situation – men at de to engelske hold ikke regner med, at sådanne situationer bør give straffespark, fordi den engelske liga først indfører VAR fra næste sæson og derfor ikke kender systemet endnu.

- Danny Roses arm var uden for hans krop, og dér mener UEFA, at Rose gør sig selv større. Dommeren gjorde det rigtige ved at give et straffespark, siger Mark Clattenburg.

Manchester Citys Sergio Aguero brændte straffesparket, og Tottenham endte med at vinde 1-0 over Manchester City. Liverpool vandt 2-0 over Porto.

Holdene spiller returopgørene i næste uge.