OB øger dialog med fans efter bøde

16x9
OB vil i mere dialog med sine fans omkring god opførsel på stadion. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

OB appellerer til sine tilskueres sunde fornuft under klubbens kampe. Tidligere i dag fik de en bøde på 25.000 kroner for homofobiske tilråb.

Fredag blev fodboldklubberne OB og Brøndby hver tildelt en bøde på 25.000 kroner for homofobiske tilråb.

I OB accepterer de straffen og forsøger nu at sikre sig, at lignende episoder ikke sker.

- Vi har øget dialogen med vores fans på tribunerne. Vi tror rigtig meget på, at dialog og appel til folks sunde fornuft må være vejen frem, siger kommerciel direktør i OB, Jack Jørgensen, til TV 2 SPORT.

Han understreger, at klubben aldrig kan garantere en gentagelse, men at de vil gøre alt for at undgå det.

- Det er jo mennesker, vi har med at gøre. Men vi skuer op for mere dialog omkring god opførsel, og vi vil også være mere synlige til ude- og hjemmebanekampe, siger Jack Jørgensen.

OB: Fischer eskalerede homofobiske tilråb

FC København-spilleren Viktor Fischer kan på en uhensigtsmæssig måde have medvirket til at eskalere homofobi-sagens omfang.

Sådan lyder en af bemærkningerne fra Fodboldens Disciplinærinstans i sagen om homofobiske sange fra OB-fansene i søndagens superligakamp mellem OB og FCK.

Fodboldens Disciplinærinstans bemærker vedrørende sanktionsfastsættelsen til OB følgende:

- At der i OB's tilfælde er tale om et førstegangstilfælde af sager af den pågældende karakter, samt at FC København-spilleren Viktor Fischer med sin gestikuleren mod OB's fans umiddelbart efter FC Københavns scoring på en uhensigtsmæssig måde kan have medvirket til at eskalere sagens omfang.

I kendelsen har OB også fået lejlighed til at forklare sig i sagen, og den fynske fodboldklub oplyser, at Fischers gestikuleren femdoblede omfanget af fans, der sang.

OB kommer med følgende punkter i redegørelsen:

- At OB oplevede, at en lille gruppe på 4-6 personer inden FC Københavns scoring deltog i smædesange mod Viktor Fischer.

- At det i forbindelse med FC Københavns scoring eskalerede på baggrund af Viktor Fischers gestikuleren mod publikum, hvorefter det vurderes, at mellem 20-30 personer deltog i sangene.