Fodbold

Viktor Fischer: Tåbeligt at påstå, at jeg har medansvar

Viktor Fischer mener, at han ikke har et medansvar i homofobisagen. Claus Fisker / Scanpix Denmark

FCK-spilleren Viktor Fischer mener, at Fodboldens Disciplinærinstans negligerer kerneproblem i homofobisag.

FC København-spilleren Viktor Fischer føler, at han bliver tildelt et medansvar i homofobisagen, og det er han uforstående overfor.

- Det er ikke mit bord at vurdere, om dommen er rigtig eller straffen rimelig, men det et komplet tåbeligt at påstå, at jeg har et medansvar for de homofobiske tilråb.

- De har været der til kampe tidligere og var der igen i løbet af kampen i Odense.

- Jeg synes, at det er katastrofalt, at man negligerer problemet ved at skrive det her ind i dommen, lyder det fra Fischer i en skriftlig kommentar.

I dommen fra Fodbolden Disciplinærinstans var en af bemærkningerne rettet mod Fischer.

Her stod det, at FC København-spilleren Viktor Fischer på en uhensigtsmæssig måde kunne have medvirket til at eskalere homofobi-sagens omfang.

Det bryder Fischer sig ikke om.

- Jeg begriber ganske ikke, at man bruger tiden på at pege mig ud som medskyldig i stedet for at adressere problemet, som er så alvorligt for så mange. Det tyder på, at man ikke har forstået, hvad det handler om.

- Jeg er ikke et offer i den her sag, men jeg er heller ikke den skyldige. Jeg har påpeget, problemet er der, og at vi skal gøre noget ved det. Jeg har ikke startet det, lyder det fra Fischer.

Regelsæt skal evalueres

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil evaluere regelsættet og opdatere instruks til dommere efter sager om homofobiske tilråb rettet mod FC Københavns Viktor Fischer.

Sådan lyder nogle af de initiativer, som fodboldforbundet over for kulturminister Mette Bock (LA) beskriver i en redegørelse.

DBU vil indkalde til en høring om anti-homofobi, hvor relevante parter skal inviteres, og hvor sanktionsmulighederne skal drøftes.

Derudover vil DBU nu evaluere regelsættet, som for første gang er brugt til at straffe fodboldklubber for homofobi i Danmark.

Fredag meddelte Fodboldens Disciplinærinstans, at OB og Brøndby er idømt bøder på 25.000 kroner.

Det skete efter episoder henholdsvis søndag og mandag aften, hvor grupperinger af fans fra de to mandskaber sang homofobiske sange om Viktor Fischer.