Fodbold

Juventus-forsvarer stopper karrieren til sommer

Andrea Barzagli hilser på fansene efter nederlaget til Spal.  Isabella Bonotto / Ritzau Scanpix

En af de sidste aktive VM-vindere fra 2006, Andra Barzagli, har annonceret, at han indstiller karrieren efter denne sæson.

Efter tyve sæsoner som professionel fodboldspiller er det slut for Andrea Barzagli til sommer.

Den 37-årige Juventus-stopper meddelte efter lørdagens Serie A-nederlag til Spal, at indeværende sæson er hans sidste.

- Jeg har tænkt meget over fremtiden, og det er tid til at indstille min karriere. Nu starter rejsen med at finde ud af, hvad jeg skal lave efter fodbolden, siger Barzagli til Gazetta.

Ifølge det italienske medie har Juventus-træner Massimiliano Allegri tilbudt den rutinerede forsvarsspiller en rolle som forsvarstræner i klubbens talentafdeling, men det er endnu uvist, om Barzagli har takket ja.

- I de kommende måneder vil jeg evaluere de muligheder, der tiltrækker mig mest. Jeg må finde ud af, hvad jeg er i stand til, som både er nyttigt for mig selv og mine omgivelser.

- Som barn var min drøm at spille fodbold, og jeg gjorde det med entusiasme. Nu skal jeg lave noget, der kan give mig den samme entusiasme, forklarer italieneren.

Lørdag spillede Andrea Barzagli sin kamp nummer 280 for Juventus i nederlaget til Spal, og forsvarsspilleren, der når at fylde 38 år inden sæsonen slutter, har spillet den italienske storklub siden 2011.

Dermed har han vundet det italienske mesterskab i hver eneste sæson, og han kan med al sandsynligvis at gå på fodboldpension med otte italienske mesterskaber i bagagen, da Juventus er 20 point foran Napoli på andenpladsen med seks runder tilbage.

Barzagli spillede 73 kampe for det italienske landshold mellem 2004 og 2017, og er således en af de sidste VM-vindere fra 2006, der stadig er aktiv på fodboldbanen.