Fodbold

Viktor Fischer afgjorde Brøndby-brag efter endnu en homofobisk sang

Viktor Fischer bliver matchvinder for FC København i arvefjendeopgøret mod Brøndby, da han scorer sejrsmålet til 2-1 kort før pausen.

FC København holder FC Midtjylland på afstand i guldkampen, efter FCK søndag vandt udekampen mod ærkerivalerne fra Brøndby.

Brøndby 1-2 FC København

  • 1-0 Simon Hedlund (9')
  • 1-1 Robert Skov (40')
  • 1-2 Viktor Fischer (45')
  • Gule kort: Peter Ankersen (FCK), Simon Hedlund og Paulus Arajuuri (Brøndby)
  • Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
  • Tilskuere: 19.086 på Brøndby Stadion

Sejren sender FCK otte point foran FCM på andenpladsen. Midtjyderne har dog en kamp til gode mod OB, som spilles søndag aften.

Brøndby er nu nede på femtepladsen i mesterskabsspillet og har fire point op til OB på tredjepladsen, som giver bronzemedaljer og mulighed for kvalifikation til Europa League.

Homofobisk sang mod Fischer

Homofobi har været det helt store tema i optakten til arvefjendeopgøret mellem Brøndby og FC København søndag i Superligaen, efter at FCK's Viktor Fischers gik frem og adresserede emnet efter seneste spillerunde.

Homofobiske smædesange fra OB- og Brøndby-fans mod FCK-stjernen havde kostet bøder til klubberne, og Fischer tog den perfekte hævn, da han blev matchvinder i sejren på 2-1 på Brøndby Stadion.

Kampens dommer i Brøndby havde slået fast, at homofobiske sange under kampen ville resultere i en afbrydelse, men allerede under opvarmningen var der sange mod Fischer.

- De var smarte nok til at synge det inden kampen, så vi kunne få spillet kampen, og alle dem, der kom og ville se Danmarks største fodboldkamp, kunne se hele kampen, siger Viktor Fischer til 3+ efter kampen.

Brøndby-formand Jan Bech Andersen tog med det samme afstand fra klubbens tilskueres sang.

- Jeg er utrolig skuffet. Det er enormt uacceptabelt. Det er vigtigt, at vi kommer det til livs. Alle mennesker er lige, og vi tager dyb afstand fra det, sagde Jan Bech Andersen ifølge B.T. til 3+.

Under kampen gik det mere fredeligt til, hvad de homofobiske udgydelser angik. Alle 90 minutter blev gennemført. Og det blev med hovedpersonen Viktor Fischer i en hovedrolle.

Drømmestart for Brøndby

Først var det dog hjemmeholdet, som bragte jubelbrøl til Sydsiden efter blot ni minutters spil.

FCK-forsvaret fik ikke clearet en bold ordentligt, og til sidst var det svenske Simon Hedlund, som kunne sende Brøndby på tidlig sejrskurs.

Som altid i derbykampene var det med fuld effektivitet i nærkampe samt aggressivt spil, og begge mandskaber holdt sig ikke tilbage.

Man skulle dog frem til fem minutter før pausen, førend netmaskerne igen kom til at blafre. Og som så ofte før for FCK var det sæsonens helt store åbenbaring Robert Skov, som lynede med et kanonskud.

Jonas Wind nåede at sakse bolden på overliggeren, inden Viktor Fischer trådte ind i den hovedrolle på banen, som han også havde haft udenfor op til stormødet

Fischers hævn

Efter forarbejde af Robert Skov passerede Fischer elegant Marvin Schwäbe i Brøndby-målet. Hævnen så ud til at smage sødt for københavnernes nummer 7, der jublede sammen med holdkammeraterne.

En kold dukkert for Brøndby inden pausen, men vestegnsholdet kom energisk ud til anden halvleg og lagde et godt pres for at fremtvinge udligningen.

Flere gange sværmede de blågule omkring Jesse Joronens mål foran Sydsiden, men ind ville bolden ikke.

Som halvlegen skred frem, lagde FCK-træner Ståle Solbakken mere og mere vægt på defensiven, og det fik den tilsigtede effekt.

Trods masser af boldbesiddelse stilnede sværmeriet omkring FCK-feltet af, og Brøndby-fansenes største larm kom med 20 minutter igen, da Viktor Fischer fik en meget forventet pibekoncert at lade sig udskifte med.

Han klappede anerkendende til FCK's fans i modsatte ende, tog en kort sludder med Ståle Solbakken og forlod kampen. Som vinder. Mens Brøndby tabte et vigtigt skridt i kampen om bronze.