Fodbold

Viktor Fischer kalder ny homofobisk sang fra Brøndby for ’taktisk smart’

Før opvarmningen til kampen mellem Brøndby og FC København sang hjemmeholdets tilskuere en homofobisk sang rettet mod Viktor Fischer.

Efter en uge med massiv opmærksomhed på fodboldtilskueres homofobiske tilråb var den gal igen, da Brøndby søndag tog imod ærkerivalen FC København.

Brøndbys fans sang ordene: "Viktor Fischer, han er gay (homoseksuel, red.), allez, allez", mens spillerne gik rundt på græstæppet før opvarmningen til kampen. Også uden for stadion før kampen blev den sunget, som du kan se og høre i klippet over artiklen.

Det er ikke smart gjort, men det er smart rent taktisk

Viktor Fischer til 3+

Det er tredje gang på syv dage, at en sådan sang bliver rettet mod Fischer.

Viktor Fischer bekræftede efter kampen, at han hørte sangen, mens Brøndby-formand Jan Bech Andersen med det samme tog afstand fra klubbens tilskueres sang.

- Jeg er utrolig skuffet. Det er enormt uacceptabelt. Det er vigtigt, at vi kommer det til livs. Alle mennesker er lige, og vi tager dyb afstand fra det, sagde han ifølge B.T. kort efter sangen.

'Eksemplarisk' opførsel under kampen

I dagene op til opgøret udtalte dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt til B.T., at han var parat til at afbryde kampen, hvis homofobiske sange eller lignende også fandt sted søndag aften på Brøndby Stadion.

Det blev dog ved sangen før kampen, og det glæder Viktor Fischer.

- Brøndbys fans var smarte nok til at synge det inden kampen, så vi kunne få spillet kampen, og alle dem, der kom og ville se Danmarks største fodboldkamp, kunne få lov til at komme hele vejen gennem kampen. Der skulle ikke fløjtes af. Der har været meget snak om det her i løbet af ugen, siger Fischer til 3+.

- Det var smart rent taktisk. Det er ikke smart gjort, men det er smart rent taktisk, så vi kunne komme igennem kampen. Eksemplarisk opførsel af hele stadion under kampen. Vi havde fremragende atmosfære og fremragende stemning som altid i et derby - bare uden de der forfærdelige homofobiske sange.

Viktor Fischer fik den perfekte hævn i kampen, som FCK vandt med 2-1. Han scorede nemlig sejrsmålet kort før pausen.

Bødestraf kan vokse

Brøndby blev fredag tildelt en bøde på 25.000 kroner, efter klubbens tilskuere havde sunget netop den pågældende sang i forbindelse med mandagens kamp i Farum mod FC Nordsjælland.

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jens Hjortskov, der er formand for disciplinærinstansen, i forhold til den nye episode med Brøndby involveret.

Fredag slog han dog fast, at gentagelser kan øge straffen.

- Vi kan blive tvunget til at løfte bødeniveauet, hvis sagernes antal eskalerer. Hvis vi uge efter uge oplever det her på stadions, så er vi nødt til at kigge på, om sanktionsniveauet er passende, fortæller Jens Hjortskov til TV 2 SPORT.

Homofobiske sang fra OB og Brøndby

Debatten om de homofobiske tilråb fra danske fodboldtilskuere blussede op i sidste weekend.

Her påpegede netop Viktor Fischer efter FCK's 1-0-sejr i Odense, at OB's fans sang homofobiske sange mod ham, og at det ikke var første gang, det var sket i Odense.

- Homofobi skal ikke accepteres, og det skal ses på linje med racisme, sagde Fischer, der efter kampen gik ned mod OB's fans og lavede fingerkys til dem.

- Nogen vil måske mene, at man skal holde sig for god til at råbe til fansene, men jeg valgte at gøre det. Nu håber jeg, det bliver belyst, at OB's fans synger homofobiske sange mod spillerne, sagde Fischer.

Allerede dagen efter gjaldede den homofobiske sang igen - denne gang på et tidspunkt, hvor Fischer end ikke spillede.

FC Nordsjælland tog imod Brøndby, hvor nogle af udeholdets tilskuere sang sangen, som altså blev gentaget søndag eftermiddag på Brøndby Stadion.

'Sammen mod homofobi'

Fredag tildelte Fodboldens Disciplinærinstans OB og Brøndby en bøde på 25.000 kroner.

Divisionsforeningen meddelte torsdag, at alle kampe i denne spillerunde i Superligaen ville blive indledt med en aktion fra spillernes side.

Med et banner med teksten 'Sammen mod homofobi' har spillerne inden kampene stået samlet og markeret, at "tolerance og fællesskab er blandt fodboldens grundværdier".

Flere anførere i Superligaen, herunder FCK's Andreas Bjelland, Vejles Jacob Schoop og AaB's Rasmus Würtz, bar også anførerbind i regnbuefarver.