Riddersholm fortæller, at han har trænet homoseksuelle spillere

Cheftræner i Sønderjyske, Glen Riddersholm, afslører, at han tidligere har haft spillere, der har kæmpet med deres homoseksualitet.

Efter en uge med stor fokus på homofobi i Superligaen fortæller Glen Riddersholm, at han i sine mange år som fodboldtræner selv har haft at gøre med homoseksuelle spillere.

- Det er ikke meget, men når man har været i fodbold i så mange år som mig, så er det absolut noget, jeg har oplevet, siger Sønderjyske-træneren til TV3 SPORT.

- Nu er vi i 2019, og jeg er helt sikker på, at med det øgede fokus og med de anderledes generationer, der kommer op nu, så tror jeg også, at det er et spørgsmål om tid, før vi ser flere fodboldspillere, der træder frem. Fordi det er ikke så stigmatiserende, som det tidligere har været i fodboldverden.

I interviewet vil Glen Riddersholm ikke give konkrete eksempler på homoseksuelle spillere, han har trænet, men han understreger, at han haft spillere, som har kæmpet med at være homoseksuel i fodboldverden.

Spillerforening har ikke hørt om homoseksuelle mænd i 15 år

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, udtalte i sidste uge, at han ikke havde hørt om homoseksuelle mænd i fodboldverden, siden han blev kontaktet af to spillere i starten af årtusindet.

- Det var mig, der talte med dem. De ville absolut ikke stå frem. De havde tillid til at snakke med mig om det. Siden har vi ikke haft nogen.

- Vi har masser af fortrolige snakke med spillere hele tiden, og vi har tavshedspligt, så de har tillid til os, sagde Mads Øland.

Direktøren slår dog ligesom Glen Riddersholm fast, at der i dag vil være større åbenhed end tidligere, hvis en spiller skulle stå frem blandt Spillerforeningens 1100 mandlige medlemmer.

- Jeg er sikker på, at holdkammeraterne i omklædningsrummet vil tage godt imod det, og det kunne jeg nok ikke sige for ti år siden, fortæller direktøren.

Homofobiske sange fra OB og Brøndby

Debatten om de homofobiske tilråb fra danske fodboldtilskuere blussede op i sidste weekend.

Her påpegede netop Viktor Fischer efter FCK's 1-0-sejr i Odense, at OB's fans sang homofobiske sange mod ham, og at det ikke var første gang, det var sket i Odense.

- Homofobi skal ikke accepteres, og det skal ses på linje med racisme, sagde Fischer, der efter kampen gik ned mod OB's fans og lavede fingerkys til dem.

- Nogen vil måske mene, at man skal holde sig for god til at råbe til fansene, men jeg valgte at gøre det. Nu håber jeg, det bliver belyst, at OB's fans synger homofobiske sange mod spillerne, sagde Fischer.

Allerede dagen efter gjaldede den homofobiske sang igen - denne gang på et tidspunkt, hvor Fischer end ikke spillede.

FC Nordsjælland tog imod Brøndby, hvor nogle af udeholdets tilskuere sang sangen, som altså blev gentaget søndag eftermiddag på Brøndby Stadion.

'Sammen mod homofobi'

Fredag tildelte Fodboldens Disciplinærinstans OB og Brøndby en bøde på 25.000 kroner.

Divisionsforeningen meddelte torsdag, at alle kampe i weekendens spillerunde i Superligaen ville blive indledt med en aktion fra spillernes side.

Med et banner med teksten 'Sammen mod homofobi' markerede spillerne inden kampene, at homofobiske tilråb ikke accepteres.

Flere anførere i Superligaen, herunder FCK's Andreas Bjelland, Vejles Jacob Schoop og AaB's Rasmus Würtz, bar også anførerbind i regnbuefarver.