Fodbold

Solskjær udpeger nøglerne til endnu et United-comeback

Tirsdag er Ole Gunnar Solskjær tilbage på Camp Nou, hvor han i 1999 afgjorde Champions League-finalen.

Opgaven er egentlig meget simpel for Manchester United, når Ole Gunnar Solskjærs udvalgte løber på banen mod FC Barcelona.

  • Vind kampen og scor mindst to mål.

Det vil sende FC Barcelona, der vandt den første kamp 1-0, ud af Champions League – og Manchester United videre til semifinalerne. Nøglerne til sejren er lige så simple som kravene til resultatet.

- Det er enormt vigtigt, at vores offensive spillere leverer, fordi vi har brug for at score mål. Vi skal forsvare godt, men det kræver noget ekstra at score mod et hold som det her, sagde Ole Gunnar Solskjær på pressemødet inden kampen ifølge NRK.

Alternativt kan Manchester United vinde kampen med 1-0 og spille sig videre enten via forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence. Uanset hvad vil det dog kræve en jætteindsats af United-holdet.

- Jeg ved, at spillerne kommer til at løbe, til de får krampe, siger Solskjær.

Mindet fra Paris huskes endnu

De seneste ni år har FC Barcelona kun tabt én hjemmekamp i Champions League. Det var til turneringens senere vindere, FC Bayern München, i år 2013.

Den statistik taler ikke umiddelbart til Manchester Uniteds fordel. Til gengæld kan englænderne finde ’trøst’ i en anden statistik. I den forrige Champions League-runde leverede Manchester United nemlig et historisk comeback.

Efter at have tabt 2-0 i den første kamp mod Paris Saint-Germain lykkedes det Manchester United at vinde 3-1 på udebane. United blev dermed den første klub, der vendte et 2-0-nederlag på hjemmebane til avancement i Champions League.

- Selvfølgelig hjælper det, at holdet ved, at vi kan vende ting efter at have tabt den første kamp. Det her er en vanskelig opgave, men mindet fra den aften [i Paris] vil spillerne huske, konstaterer Ole Gunnar Solskjær.

I tirsdagens anden Champions League-kvartfinale mødes Juventus og Ajax. Deres første kamp endte 1-1 på Ajax’ hjemmebane.