Fodbold

Eriksen tæt på at koste semifinale: - En af de heldigste mænd på jorden

Mange følelser gik igennem Christian Eriksen på kort tid i Manchester onsdag aften. Andrew Yates / Ritzau Scanpix

Tottenham er klar til semifinalen i Champions League, selv om holdet tabte 3-4 til Manchester City onsdag aften.

Tre minutter inde i dommerens tillægstid brød Etihad Stadium i Manchester ud i vild jubel.

Imens gik Tottenham-danskeren Christian Eriksen rundt på banen med armene på hovedet. For det var hans boldtab midt på egen banehalvdel, der førte til Raheem Sterlings mål til 5-3.

Christian Eriksen i dyb skuffelse i sekunderne inden annulleringen af Manchester Citys 5-3-scoring.

Dermed lignede det, at Manchester City var semifinaleklar i Champions League, men målet skulle ses igennem af videodommerne og til sidst også af kampens tyrkiske dommer, Cüneyt Cakir.

Efter et minut ved tv-skærmen på sidelinjen vendte Cakir tilbage til banen og løftede sin ene arm - offside på Sergio Agüero.

City-angriberen stod på den forkerte side af Tottenham-forsvaret, da han modtog bolden på en tilbageaflevering fra Eriksen. Det er der ikke noget galt i, men eftersom bolden røg via City-spiller Bernardo Silvas fod, inden Agüero fandt Sterling, opstod det kriminelle, og målet blev derfor annulleret.

- Jeg må være en af de heldigste mænd på jorden i dag. Med den sidste bold, hvor de (City, red.) scorede, troede jeg, det var overstået, siger Christian Eriksen til britiske BT Sport.

Christian Eriksen var lykkelig efter kampen mod Manchester City. Han møder sin tidligere klub Ajax i semifinalen.

- Gudskelov dømte dommeren offside. Hele kampen var en rutsjebanetur. Der var mål, mål, mål, mål og drama overalt. Det var en sjov kamp at spille, og heldigvis er jeg på vindersiden.

Nedtrykt Guardiola

Tottenham holdt - som Eriksens ord udtrykker - stand i de efterfølgende minutter og skal derfor spille semifinale mod Ajax trods nederlaget på 3-4 onsdag aften. London-holdet vandt den første kvartfinale på hjemmebane 1-0.

Christian Eriksens sydkoreanske holdkammerat Heung-min Son takkede VAR (Video Assistant Referee, red.) efter kampen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var vildt og vanvittigt, men vi er stolte af hinanden. Nogle gange bliver du irriteret over VAR, men i dag siger jeg tak, lyder det fra Son til BT Sport.

Ikke overraskende var Manchester City-træner Pep Guardiola nedtrykt efter slutfløjtet. Han nåede at hoppe op og ned på sidelinjen i sekunderne efter Raheem Sterlings scoring.

- Det er hårdt. Det er forfærdeligt, men vi må acceptere det. Det var en god kamp for alle, siger han ifølge Manchester Citys twitterprofil.

- I anden halvleg gjorde vi, hvad vi kunne. Vi scorede de mål, vi behøvede, men tillykke til Tottenham og alt det bedste til dem i semifinalen.

CL-rekord med fire mål på 11 minutter

Kvartfinalen i Manchester begyndte som lyn og torden. Bare 11 minutter var spillet, da der stod 2-2 på måltavlen. Det er de hurtigste fire mål i en Champions League-kamp nogensinde.

Eriksen var involveret i Tottenhams andet mål, hvor han lagde op til Son, der også scorede Tottenhams første mål i kampen.

- De havde en chance og scorede, vi havde en chance og scorede. Vi var endda foran 2-1, og efterfølgende kom de tilbage. Vi gav dem meget, men fik også meget. Det var en skør kamp at spille, for man kunne forvente alt, siger Eriksen.

Manchester City - Tottenham 4-3 (4-4)

  • 4' 1-0 Raheem Sterling
  • 7' 1-1 Heung-Min Son
  • 10' 1-2 Heung-Min Son
  • 11' 2-2 Bernardo Silva
  • 21' 3-2 Raheem Sterling
  • 59' 4-2 Sergio Agüero
  • 73' 4-3 Fernando Llorente

Eriksen møder landsmænd i semifinalen

Som skrevet er det Ajax, der venter Tottenham i semifinalen. For Christian Eriksen bliver det et gensyn med klubben, han spillede 163 kampe for, inden han i sommeren 2013 røg videre til London.

- Vi så selvfølgelig kampen i går (tirsdag, red.), hvor Ajax gik videre. Det ville have været et eventyr at møde dem, og nu er det et eventyr. De første ti minutter og sidste fem minutter af den her kamp (mod City, red.) var eventyrlige. Det bliver sjovt at komme tilbage, siger Christian Eriksen til BT Sport.

I et interview med TV3+ fortæller Eriksen, at han sendte en SMS til Lasse Schöne efter Ajax' triumf i Torino, hvor hollænderne med en 2-1-sejr avancerede på bekostning af Juventus.

- Jeg skrev selvfølgelig 'tillykke med kampen. Vi ses senere'. Det kommer vi til. Det bliver sjovt at komme tilbage og møde de danskere, der er dér, men også at se alle folkene i klubben. Det bliver sjovt at komme tilbage, og de skal nok lige få et lille knæk også, siger Christian Eriksen til TV3+.

Udover Lasse Schöne spiller også Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen på Ajax' førstehold.

Barcelona møder Liverpool

Det er bare anden gang i historien, Tottenham skal spille semifinale i den største europæiske klubturnering. Først gang var i sæsonen 1961/1962, da turneringen hed European Cup.

I den anden semifinale mødes FC Barcelona og Liverpool. Barcelona sendte Manchester United ud med samlet 4-0, og Liverpool eliminerede FC Porto med samlet 6-1.

De første semifinaler spilles 30. april/1. maj med returkampe 7./8. maj. Finalen spilles på Atlético Madrids hjemmebane, Estadio Metropolitano, lørdag 1. juni.